Mini turneja grupe Evolucija
Mini turneja grupe Evolucija

No No Instigator uradili omaž filmu "Dečko koji obećava"Sviđa ti se? Javi ostalima!


Iako se među škvadrom koja orbitira između bendova No No Instigator, Parnepar i još par događa uvek nešto zanimljivo, Instigatori su izbacili pravi-pravcati video spot za njihov hit-singl "Dečko koji obećava". Pesma je, malo je reći, odlična, ali zato ni spotu ne manjka kreativnosti. U spotu se pojavljuje ni manje ni više, Njec Hranjec, dobro znani pank-zajebant.

O čemu se tačno radi u spotu, izvolite sami pogledati.Spot je inače omaž istoimenom Ex-Yu filmu iz 1981. godine, a snimljen je amaterski po DIY principu. Za montažu je zaslužan Nemo Žemo, a za odličnu glumu "naš dragi prijatelj Njec", kako sami kažu.

Takođe saopštavaju: "Svi oni dječaci i djevojke koji obećavaju i žele singl čuti uživo, mogu nas pronaći 18.10. u klubu Močvara (Zagreb) gdje pravimo društvo Stidnicama na promociji njihovog prvog EP-a."

No No Instigator je zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica s domaće underground scene (Seven Mouldy Figs, Šlagvort na kraju, Ljeto u Bitoli…). Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska, Bugarska…). Iza sebe imaju DIY EP i album koji je izašao u lipnju 2018.. Pjesme su im na engleskom, wannabe njemačkom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom. Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja 70-ih i početka 80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak…). Mračno, plesno, pomalo punky, pomalo popish.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva