Proteklog vikenda naš (ne tako) mali serbski andergraund oglasio se gromoglasno. Glas, dubok, sirov i režeći stiže iz Novog Sada.

U pitanju je, kao glavna tema ove vesti, bend Northern Revival (stoner/heavy rock/sludge) koji je 15. septembra 2018. godine objavio spot za pesmu Mr. Rabbit. To je, zapravo, prvi singl sa predstojećeg EP-ja pod nazivom Electric Power Supply. Pomenuti EP je treće izdanje ove ekipe, sadrži 5 pesama i biće objavljen po sukcesivnom principu – singl po singl.
 
 
Da se, za početak, osvrnemo na istorijat i prethodna dostignuća Northern Revival-a. Naime, albumom Life Survival Tips iz 2016. godine bend se, u sferi žestoke muzike probija na vidno mesto srpske scene. Na našem mediju bend je zaslužno osvojio svoj prostor u godišnjoj regionalnoj recenziji a mogao se često čuti i uživo u klubovima i na festivalima širom Balkana.

EP čije izdanje željno iščekujemo sniman je u Piknik studiju u avgustu 2018., a ko drugi, do almighty Gosn’ Bandar je bio zadužen za sve: snimanje, miks i master.

Sadašnju postavu benda čine: Petar Randelj – vokal, Aleksandar Rajić – gitara, Petar Kožuvara – bas i Marko Čizmar – bubnjevi. Od januara ove godine u bendu je prisutna nova ritam sekcija te je iz tih razloga bend malo i stagnirao sa koncertnim pojavljivanjima jer je prvo trebalo raditi na novim pesmama a potom uvežbavati ceo repertoar. Tako se Northern Revival, posle posvećenog rada vraća na scenu u velikom stilu a kao novinu u tehničkom smislu, u novom izdanju donosi – duplu pedalu.

I na kraju (tj. tek na početku) kao glavnu novinu imamo spot pod nazivom Mr. Rabbit čiji je autor Mihajlo Obrenov. Glavni glumac u spotu je Mladen Mićunović aka Steva Đubre čiji se lik iz Dnevnjaka savršeno uklopio u tematiku pesme.

Na koji metaforičan način on dočarava senzibilitet muzike benda Northern Revival i zašto je tako poetično besan i oslikan mračno-prigušenim bojama – možete pogledati u nastavku.



Očekuje se da će bend do kraja godine završiti pregovore sa izdavačima tako da nestrpljivi slušaoci neće morati da čekaju pojedinačne singlove već će celokupno izdanje moći da poruče digitalno ili u vidu CD-a. Takođe, bend mogu i podržati prisustvom na nekom od predstojećih koncerata. Stoga, evo spiska datuma (za sada planiranih nastupa):
6. okt - CNE #3 METAL Enduro 2018 - Resita/RO
2. nov - otvaraju za SASQUATCH / Reflector Venue - Timisoara/RO
17. nov - Zeppelin - Zrenjanin
24. nov - Dom b-612 - Novi Sad