Slovenački avangardni sastav Laibach najavio je novi studijski album „The Sound Of Music“ koji će biti objavljen 23. novembra za izdavačku kuću Mute. Istoimeni singl je prva pesma koja najavljuje album.


Veći deo albuma zasnovan je na muzici iz filma „The Sound Of Music“ iz 1965. godine koju je bend delimično izvodio prilikom svog nastupa u Severnoj Koreji 2015. godine. Odabrali su baš ove pesme zato što su jako popularne u Severnoj Koreji i samim tim se koriste pri učenju engleskog jezika. Pesme kao što su „My Favorite Things“, „Edelweiss“ i „Do-Re-Mi“ rearanžirane su sa originalnim tekstom u standardnom Laibach maniru, dok je za pesmu „Maria“ tekst blago izmenjen te se u ovoj verziji zove „Maria/Korea“.

Pored toga što većinu albuma čine pesme iz gorepomenutog filma, na albumu se nalaze i obrada tradicionalne korejske kompozicije „Arirang“ koja se smatra neformalnom himnom ove zemlje, kao i Laibach pristup tradicionalnom korejskom instrumentu po imenu Gayageum. Gostujuće vokale na albumu su izveli Boris Benko (Silence) i Marina Mårtensson.

Video spot koji prati singl „The Sound Of Music“ sastavljen je od snimaka sa nastupa benda Laibach u Severnoj Koreji kao i snimaka iz jedne od tamošnjih muzičkih škola.