Nakon što su pre nekoliko meseci objavili novi album “The Now Now”, animirani bend Gorillaz se vraća sa novim video-spotom sa ovog izdanja, ovoga puta za numeru “Tranz”.


Na prvi pogled, spot nije ni po čemu poseban, jer 2D, Noodle, Russel Hobbs i Ace, koji trenutno menja Murdoca, sviraju pomenutu pesmu. Ipak, stvari su nešto drugačije kada se zagrebe ispod površine, jer je ovo, zapravo, prvi živi nastup benda nakon pojavljivanja na dodjeli nagrada MTV EMA 2010, kako se navodi u saopštenju.

Spot su režirali osnivač benda Jamie Hewlett i Nicos Livesey, a oko animacije su im pomogli Blinkink i produkcijski tim Eddy iz Pariza.

U izjavi za medije stoji i: "U suprotnosti sa ekipom koja se pridružila apokaliptičnoj zabavi Damona Albarna i njegovoj animiranoj družini na prošogodišnjem albumu HumanzThe Now Now je ponovo u rukama članova Gorillaz: plavokosom, dobrodušnom sanjaru 2D na vokalima, pametnoj japanskoj opasnici Noodle na gitari, bruklinskom filozofu Russel Hobbsu na bubnjevima. Murdoc Niccals je trenutno indisponiran, pa je bas gitaru na novom albumu preuzeo član Gangreen bande Ace (što donekle može objasniti natipse "FREE MURDOC" koji se pojavljuju svuda naokolo, od Coachella festivala do Kentaki derbija, od Change.org do Reddita)."