Ima tako nekih bendova koji su svakim novim albumom sve bolji i bolji, a to može da se kaže i za Halestorm. Ovi američki rockeri koje predvodi neustrašiva Lzzy Hale zaista postavljaju nove trendove u hard rock muzici. Umesto da malo ublaže svoj zvuk i budu više prijemčljiviji široj populaciji oni su na novom albumu ‘Vicious’ i “teži” nego ranije.

Nema mnogo zezanja sa Halestorm te od starta kreću ubitačno sa “Black Vultures” koja ipak ima veoma melodičan refren. ‘Vicious’ je podeljen između žestokih numera od kojih se naježite i onih nešto sporijih koje bi mogle da se karakterišu kao hitovi. Samo što kod Halestorm to ide obrnuto pa je prvi singl “Uncomfortable” jedna od bržih na ovoj ploči. Ipak sredinu albuma čine nešto sporije i zavodljive numere poput “Conflicte” i bluzirane “Do Not Disturb”. Potpunu zrelost pokazuju sa moćnom “Killing Ourselves To Live” koja je prava hard rock himna. Nesumnjivo će i metal publika pronaći dovoljno materijala za uživanje u ovom albumu, kao na primer u “Painkiller”. Kroz svaku od pesama Lzzy Hale demonstrira svoj izuzetan vokal ipak u baladama “Heart Of Novocaine” i “The Silence” ona apsolutno dominira.

Usudiću se da kažem da je ovo jedan od boljih albuma koje je producirao Nick Raskulinecz. Izdanja koje je radio u poslednje vreme bila su dosta slušani ali ne i preterano zanimljiva za publiku koja nije deo fan baze benda. Sa ‘Vicious’ je uspeo da predstavi bend u njihovom najmoćnijem izdanju i da im pomogne da naprave hit album a ne samo hitove.

Mike Stankovich