Pred koncert Brkova u Nišu 8. juna Vedran Ivčić - Prasac otkriva šta ga je to formiralo u osobu kakva je danas. 

Bendovi, muzičari i albumi 


Od bendova koji su na mene utjecali kao i na kasnije svjetovne i muzičke stavove svakako bih istaknuo The Clash, Ramones, P.T.T.B., Damned, Madness, da skratim - punk općenito. Od domaćih tu su neizostavni i jedini Kud Idijoti uz dodatak ex-yu novoga vala koji je bio neizostavna glazbena lektira. Za kraj bi naveo i cigansku glazbu i Cigane Ivanoviće kao perjanice iste.

Reditelji i filmovi


Nemam nekog posebnog redatelja kojega bi naveo kao personu koja je na bilo koji način utjecala na mene. Iskreno nisam neki filmofil i više sam poklonik oldschool klasika kao Warriors, Mad Max, koje nikada neću prebaciti ako naletim na njih. Od žanrova jedino pratim horore koje sam u pravilu sve pogledao i čije novitete pratim. 

Stripovi 


Nemam određeni strip niti junaka koje bi naveo kao utjecajne na mene. Volio sam Alana Forda naravno kao i izdanja iz Gornjeg Milanovca ali nema tu neke bitne poveznice za moje biće.

Pisci i knjige

Uh... na prvu mi pada Henry Miller i njegove“obratnice“ kojega sam zadnjega čitao i kupovao. Ne bih rekao da je direktno utjecao na mene ali sam svojevremeno bio oduševljen njegovim hedonizmom i izvrnutom književnošću.

Događaji 


Od događaja koji me zadivio zadnjih godina bih svakako istaknuo UFC - event u Zagrebu kao i izložbu cvijeća Floraart kojoj se istinski divim☺.., od perfomansa u Zagrebu me svakako oduševilo i nasmijalo čitanje Krleže „šatorašima“ u Savskoj ulici koje je izveo zg punker i performer Njec.