Streetart kao urbani fenomen na međunarodnoj izložbi ArtbeatSviđa ti se? Javi ostalima!

Karlovac, 16.04.2018.

KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. 13. i 14. travnja 2018. organizirala je izložbu i radionicu Artbeat - muzej naljepnica: streetart kao urbani fenomen.

Artbeat muzej naljepnica predstavio je voditelj valpovačke udruge Revolution Davor Ileš - Mefa. U okviru otvaranja izložbe, u petak i subotu održana je radionica na kojoj su sudionici i posjetitelji izradili svoje "uradi-sam" naljepnice koje su potom zalijepljene na posebni pano.

Ileš je u kratkim crtama dao uvid u ideju i same početke prvog hrvatskog muzeja naljepnica: - Izložba se nalazi u Artbeat muzeju u Valpovu otvorenom u travnju 2017. godine. Članovi umjetničkog kolektiva Acting Like a Child koji je pokrenuo ovu ideju su, kao i velik broj Slavonaca, otišli raditi u druge zemlje no ideja se nastavlja, ponajviše zahvaljujući radu udruge Revolution. Udruga je pokrenula putujuću Artbeat izložbu i muzej naljepnica u Klubu mladih Valpovo.

Kolektiv Acting Like a Child pozvao je streetart umjetnike da se uključe u akciju i pošalju svoje radove: - Na poziv za sudjelovanje javilo se više od 200 umjetnika iz preko 80 zemlja svijeta. Tako na izložbi možete vidjeti radove umjetnika iz Južnoafričke Republike, Meksika, Brazila, SAD-a, cijele Europe, Filipina, Japana. U suradnji s Muzejom likovne umjetnosti u Osijeku realizirano je gostovanje poznatog britanskoga streetartista iz Bristola, Inkija, koji je ostavio svoja umjetnička djela u dvorištu Muzeja.

Izložba se može pogledati na Maloj sceni svaki radni dan od 10 - 12 i to do 29. travnja kad se seli u prostor MUZA-e, Haulikova 22.
KA-MATRIX poziva zainteresirane grupe i pojedince koji žele van radnog vremena pogledati izložbu da svoj dolazak najave na broj mobitel 095 444 6880.

Streetart kao urbani fenomen na međunarodnoj izložbi ArtbeatSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva