Čuveni KEXP radio dobio anonimnu donaciju u vrijednosti od 10 miliona dolara



Sviđa ti se? Javi ostalima!

KEXP Radio, jedna od najpoznatijih i najvažnijih radio stanica u Americi, smještena u Seattle-u, jednom od centara rock muzike, primila je na samo najveću donaciju u svom 46-godišnjem radu, već i u istoriji radija uopšte, javlja Bruškin. Na njihov račun uplaćana je vrijednost od preko 10 miliona dolara, od anonimne osobe za koju se samo zna po imanu Suzanne, a donacija će obezbijediti svijetlu budućnost KEXP-a da u misiji da muzikom poboljša živote ljudi.


Neprofitna radio stanica u zajednici, KEXP, započela je sa radom prije 46 godina i finansira se isključivo iz donacija koje su glavni pokretač mnogobrojnih aktivnosti ovog radija. Ova donacija, kako ističe predstavnik Kevin Cole biće upotrebljena u edukacione programe sa ciljem da pokrenu i inspirišu mlade ljude da bi se zainteresovali za muziku, novinarstvo, kreiranje medijskih sadržaja i jačanje odnosa ove radio stanice sa lokalnom zajednicom. Takođe, dio donacije biće upotrebljen za poboljšpanje digitalne strategije radio stanice, i poboljšanje radio programa. Organizacija će objelodaniti detaljnije planove tokom sljedećih mjeseci.

“Kao neprofitna organizacija, KEXP postoji da bi obogatio živote istraživanjem muzike. Edukativni programi su stvoreni i ojačani da bi se ova misija proširila na više horizonata”, izjavio je direktor Tom Mara.

Misteriozna donatorka Suzanne živjela je van Sjedinjenih Američkih Država, ali je njeno porijeklo vezano za Seattle i posebno za odrastanje uz ovaj radio. Nakon svoje smrti 2016, ostavila je ovaj veliki dio svog nasljedstva omiljenom radiju, da bi legalni proces bio priveden kraju tek nedavno. Svakako, njena poruka: “I’m Suzanne, and I power KEXP” uz donatorski ček izazvale je izlive emocija i dirljivih trenutaka u radio stanici.

Produkcijski tim ističe da ih sve ovo usmjerava na još veću odgovornost i detaljnije planiranje trošenja ovih sredstava za koju najavljuju da će se proteću sljedećih nekoliko decenija.

Slušajte Radio!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva