Umetnička izložba može kao vrlo delotvoran medij, umetniku ili grupi umetnika da pruži glas i moć javnog govora. Sa ovom idejom, izložba „Nikad viđeno: padanje u svest“ zapravo predlaže naprasno suočavanje sa društvenom realnošću.

Zajedno u formi grupne izložbe, radovi ovih umetnika, koji direktno sežu u referentno polje psiholoških i socioloških anskioznosti, globalnih problema, istorijskih pitanja i političkih tema, nadilaze pojedinačne poetike i kroz sadejstvo nude drugačiji model delovanja. Obzirom da je fokus umetnika grupe C-4 na društvenim temama, izložbom se predlaže ne šta da mislimo o okruženju u kojem živimo, već kako da o njemu mislimo- namera je da se težište izložbe prebaci sa estetske na etičku ravan. Poluge ubeđivanja i manipulacije javnim mnjenjem su toliko moćne da pojedinac ima vrlo malo prostora i vremena za privatnost i promišljanje. Upravo izložba „Nikad viđeno: padanje u svest“ predstavlja mikroutopiju koja obezbeđuje taj mentalni i fizički prostor zaštićen od uniformisanih obrazaca mišljenja i ponašanja, i koja pruža potrebno mesto i vreme za promišljanje.

Na prvoj inostranoj izložbi grupe C-4 izlažu članovi grupe- Aleksandar Todorović, Aleksandar V. Branković, Marko Stajić, Mihael Milunović, Milan Nenezić i Miloš Đorđević- i dva gostujuća umetnika- Nevena Prijić i Miloš Rajković.

Izložba je otvorena 19. maja 2017. godine u Kulturnom centru Srbije u Parizu, i trajaće do kraja juna 2017. godine.

Grupna izložba umetničke grupe C-4: „Nikad viđeno: padanje u svest“