"Konfuzni" 16 osam 23Sviđa ti se? Javi ostalima!

foto: Stanislav Milojković
16 OSAM 23 je svoje najnovije izdanje ,,Da li možeš da podneseš?" objavio pod etiketom izavačke kuće Odličan hrčak u tri etape u toku 2016. godine - u obliku CD Mini albuma (jun), 12" maxi singla na vinilu (septembar) i konačno i u digitalnom formatu na svim relevantnim servisima za stream i download. Od 22. novembra na YouTube-u je i novi video za aktuelni singl sa ove ploče, naslovljen sa ,,Konfuzija", koji predstavlja ilustraciju ,,najmračnije" pesme sa ovog izdanja. Kako je forma EP-ja nešto što je sastavu 16 OSAM 23 poznato od ranije (prvo i poslednje izdanje u devedesetim su takođe bili mini albumi), ideja je bila da i prvo izdanje sa potpuno novim pesmama objave u istom obliku.

Četiri pesme snimljene u novobeogradskom studiju Underground predstavljaju sastav koji je spreman da dokaže da ponovno okupljanje njegovih članova početkom 2011. nije motivisano nostalgičnim osvrtom na njihove početke, već da su 16 OSAM 23 odrastajući sa svojom publikom (a dosta dugo i bez nje, s obzirom na dugu pauzu), sazreli u autorskom i sviračkom smislu i da i dalje imaju šta da kažu. Nadovezujući se na poetiku koju su formirali na svoja prva četiri izdanja i nadograđujući je iskustvom sticanim u godinama diskografske pauze matičnog sastava radom na drugim projektima u zemlji i inostranstvu - Vuk, Acko, Draganac i Saša se vraćaju da još jednom protresu iz temelja sliku koju su stvorili o sebi prethodnih godina. Ko nije pazio na času - neka nadoknadi gradivo, ​​ko ih zna po samo jednoj ili dve pesme - neka posluša ponovo, ko ih nikad nije slušao - neka ih sluša glasno.

Da li možeš da podneseš? nije samo pitanje koje su 16 OSAM 23 postavljali sebi radeći na novoj ploči, to je i pitanje koje postavljaju slušaocu bez obzira na predrasude koje možda ima na osnovu površnog poznavanja opusa ove grupe.

Da li možeš da podneseš 16 OSAM 23?​ 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva