foto: Stanislav Milojković
Alternativni rock sastav 16 OSAM 23 je nakon nedavne radijske premijere novog materijala, objavio prvi video singl "Minimal FUNK" kojim najavljuje EP "Da li možeš da podneseš?"  koji bi u fizičkom obliku kao 12" vinil i CD maxi single trebao da se pojavi do kraja decembra tekuće godine u izdanju Odličnog hrčka.

"Da li možeš da podneseš?" predstavlja prvi potpuno novi autorski materijal nakon njihovog ponovnog okupljanja u martu 2011. godine.

Pored premijernog singla na mini albumu se nalaze i numere naslovljene "Kako kako kako", "Evo ti pesma Bejbe" i "Konfuzija". Pesme su snimane u novobeogradskom studiju "Underground", produkcijom su se bavili sami članovi grupe, ulogu snimatelja i miks inženjera je obavljao Marko Jovanović Arthur, a mastering vinilnog izdanja je radio riječanin Matej Zec.

Zanimljivost vezana za ovaj video je da je rediteljsku palicu preuzeo sam frontmen grupe Vuk Popadić, a minimalistička estetika i izrazito grafički pristup slici kao da su inspirisani filmskim špicama iz šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka. veka.