Hladno pivo donosi spot za pesmu "Dan oslobođenja"! To je osmi singl s albuma "Dani zatvorenih vrata", a kako pesma govori o državi u kojoj više nikog nema, spot se, prigodno, snimao u Irskoj.

Ovo je prvi putopisni spot Hladnog piva. Namjera nam je bila filmski zabilježiti naš debitantski izlet do Irske. Dan Oslobođenja je prpošna razigrana zezancija na račun iseljavanja a kako sve više mladih emigrira baš u Irsku, iskoristili smo svirke u Corku i Dublinu te anketirali publiku da vidimo iz kojih su gradova došli.  Drago nam je  da se čak i naš veleposlanik odazvao.
Puno smo toga naučili u tih par dana pa  prije nego se i vi odlučite za selidbu imajte na umu da Irci ne drže jaja u frižiderima, da nema WC-a na autoputu između Dublina i Corka, da ima mnogo manje pasa na cesti i da narkomane nikad ne smiješ gledati u oči. Mislimo da je režiser Vojan Koceić, odlično zabilježio ovaj čudesni trip do Smaragdnog otoka. Napomena za kraj: U širokom luku zaobiđite Rock n Roll Museum u Dublinu. Čista prevara! Radije tu lovu spiskajte u prvom pubu. – opisao je Mile Kekin doživljaje Hladnog piva s puta i snimanja spota.
 

Hladno pivo se iz Irske vratilo puno utisaka, a doživeli su i neke zanimljive trenutke. Pa su tako na semaforu čekali zeleno svetlo s The Edgem iz U2-a, a na autoputu pri brzini od 130 na sat im je pukla guma! Na koncertima u Corku i Dublinu, koji su održani pre 2 nedelje, publika je dobila za zadatak da napiše na papirima iz kojih su se gradova iselili kako bi došli da rade i žive u Irsku dok su na putu naišli na hrvatskog Ambasadora u Irskoj.

Većinu navedenog snimili su kamerom, a reditelj Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija, stavio je sve u zanimljivu video priču.