Prošlo je nešto više od pola godine od izlaska prvog full-length albuma Trule romanse, a momci iz ovog pank benda su već u studiju i rade na novim pesmama. U međuvremenu su stigli i da izbace split album sa bendom Kamene kare, na kome su predstavili pet novih pesama (od toga jednu obradu). 
Letnji meseci po nekom nepisanom pravilu nisu predviđeni za snimanje noviteta, međutim, to ne važi za Trulu romansu, koja lagano dovršava drugi album, čije se objavljivanje očekuje u najskorije moguće vreme. Radni naziv ovog izdanja je "I ovce sada kao vukovi reže", koji će pored pet remasterizovanih pesama sa pomenutog splita sa Kamenim karama, sadržati i pet potpuno novih stvari. Na Jutjubu su se već u formi spotova pojavile numere "Otpadnik" i "Svet je pun morona", koje gledamo i slušamo u nastavku. Snimanje oba spota potpisuje izvesni Mika Horda.
Takođe, podsećanja radi, pred vama su linkovi za besplatno preuzimanje svih dosadašnjih radova Trule romanse: - EP 1 - "Trula romansa" (1. album) - "Alkohol i dim cepaju nam grla" (split Trula romansa / Kamene kare)