Do početka  završne večeri  Green Heart  festa znalo se  da je  Vrelo selo ispod plalaine Device gde izvire reka Moravica koja  protiče kroz Soko Banju. Ipak  neko  drugo  moderno  „Vrelo“  se pojavilo  sinoć u Sokobanji  i to na samom otvaranju večernjeg  programa.

Spoj tradicionalnog  pevanja u kombinaciji sa raznim muzičkim žanrovima čini grupu  „Vrelo“ jedinstvenom i  originalnom na ovim prostorima. Pet veselih devojaka sa ritam sekcijom, novim  muzičkim  pravcima  i muzikom  za dobro raspoloženje bila su  prava stvar  za Green  Heart fest.
Prava je stvar  što  su  posle  učešća na brojnim fetivalima u regonu  i svetu,  Sokobanjci  prepoznali i prihvatili u široki  zagrljaj ovu  simpatičnu družinu iz Rume. Pesme „Kućo moja“,  „Ustani ne spavaj“,  „Oj ubava“ , „Čuvam ovce“ dokazale su da Vrelo poseduje jedinstveni  muzički  izraz spreman uvek  za nove izazove i radosti.

Nakon Vrela na scenu su stupili još  jedna  atrakcija  zvana IrieFM. Ovaj mladi i perspektivni  bend  koji neguje rege zvuke  sa prinesima soula , fanka,  krasi titula najboljeg mladog rege benda u Evropi.  Bend je dobro usviran, koji sa svojim frotmenom Vukašinom Markovićem  čini  pun  pogodak  organizatora da se stvori dobra atmosfera i okupi  mlađa populacija.  Mogli su se čuti stvari poput „Samo budi tu“,  „Oda“, „Maj“ ali pravi delirijum u poblici dogodio se pri izvođenju pesme „ Kliziš“.  
 

Posle Irie FM-a na scenu  je stupio S.A.R.S  zbog koga  je  Sobanjski  plato bio ispunjen  maksimalno.  S.A.R.S je inače  vrlo tražen sastav koji  je uvek raspoložan  za  dobru  svirku, koji  je  svojim dobro poznatim  tekstovima  i  melodijama  uspeo je da „zarazi" čitav region.

Okidač  za dobru atmosferu bila je pesma „Ti,ti,ti , a zatim  jedan „Debeli lad“ uz po koju „Rakiju“  i naravno „Buđav lebac“. U drugom  delu koncerta  nastala je prava  euforija  kada su se čule pesme „Klinka“ i „Lutka“, a svoj nastup  završili su simbolično  hitom „Perspektiva“ koji  je i  označio  kraj festivala, a ujedno je i možda prava pesma za buduću perspektivu Green Heart festivala.

Na kraju treba reći da je ovo prvi  veliki festival  ovakve  vrste koji je održan u Sokobanji. Bilo je naravno malo propusta, ali više je bilo pozitivnih stvari. Treba odati priznanje  mladom i perspektivnom  organizacionom  timu, volonterima  i naravno posetiocima festivala  bez koga ovo nebi imalo smisla.
Do sledeće godine  veliki  pozdrav od  Saše Markovića Gidre.