Drugo  veče Green Heart  festivala u Sokobanji (23.7.) otvorio je  bend  „Prljave setre“  iz Niša, koji  je bio pobednik Green Heart  demo festa. Nakom njih počeo je redovni program, i na scenu su stupili njihovi sugrađani „Novembar". Ovaj pank bend iz Niša  imao je  zadatak da napravi pozitivnu  atmosferu i zagreje  puliku koje je već bilo u zavidnom broju. 
 

Novembar ove godine proslavlja 25 godina aktivnog rada i posle nastupa na Arsenal festu i festivalu „5 do 100“ u Nišu, i  Sokobanja je imala čast da ugosti Niške pankere. Predvođeni  Goranom Kostićem - Kostom i svojim  energičnim nastupom  bili su pun pogodak organizatora da drugo veče bude za pamćenje.  Svoj nastup su otvorili  Apokaliptičnom devojkom, a zatim  i pesmama „Kaži mi“, „Irena“, a prava  euforija je nastala kada je Sokobanjom odjeknula stvar „Tako mlad i tako čist“.
  

Nakon jednočasovnog nastupa Novembra  na scenu su stupili srpski  „irci“ u liku Ortodox Celtsa.  Kao i uvek na njihovim nastupima  atmosfera je bila usijana zvucima irskih  motiva  i na samom startu svirke mogao se čuti  „The Irish Rover“, „Wearing of  the  Green“. Kako je nastup dalje tekao, tako je i atmosfera podizana  baš kao da se nalazimo na stadionu njihovog omiljenog  fudbalskog kluba „Seltik“. Svoj nastup završili su hitovima  „Far Away“, „The Celts stike again“ i naravno  „Driking song“.

Čast da zatvori drugo polufinalno veče pripalo je bendu Van Gogh.  Poštovaoci  Green Heart festivala  su  okupirali  prostor oko bine sa svih strana. Sokobanjskim trgom mogla se videti publika od 7 do 77 godina, jer svi znaju da  nema  pravog festivala  u Srbiji bez  Van Gogha.
Svoj nastup bend otvara pesmom „Skači, skači“  koja od starta podiže atmosferu, a zatim „Kiselina“, „Srce“, „Klatno“.  Negde u sredini nastupa  Đule je izveo devetogodišnjeg  dečaka  Dušana na binu, dao mu je  svoju gitaru u ruke i naj taj način  pomogao mu da oseti „čar“ rokenrola .
U poslednjem delu nastupa nastala je prava euforija kada su se čuli prepoznatljivi  zvuci hitova „Neko te ima noćas“ i „ Spisak razloga“. Sokobanjsku priču  završili su pesmama „Ludo luda“ i „Anđele moj brate“.
Sve u svemu drugo veče je ovog puta bilo besprekorno organizovano. Satnica ispoštovana, pravi izbor  bendova i ogromna poseta festivala. Večeras  će zajedno binu podeliti „Vrelo“, „Irie fm“ i  S.A.R.S.
Vidimo se i danas  na Sokobanjanu. Rokerski pozdrav od Saše Markovića Gidre.