The Pretty Reckless je njujorški rok bend, koga trenutno čine Taylor Momsen (vokal, ritam gitara), Ben Phillips (prva gitara, prateći vokal), Mark Damon (bas) i Jamie Perkins (bubnjevi). Lider grupe je 22-godišnja pevačica Tejlor Momsen, široj javnosti poznata kao Jenny Humphrey iz serije Gossip Girl, odnosno Molly iz Diznijevog filma Underdog.


Tejlor Momsen je karijeru započela još kao dete, glumeći sedmogodišnju Cindy Lou Who u filmu How the Grinch Stole Christmas, da bi nekoliko godina kasnije potpuno iznenadila svoje obožavaoce, kada se sa slatkih dečjih komedija i TV serija prebacila na alternativni rok i pank rok. Za razliku od svojih vršnjakinja koje su i dalje opsednute soft pop muzikom, nekadašnja Diznijeva devojčica sasvim uspešno se nosi sa gothic imidžom i agresivnim rifovima. Šta više, za nekoga ko je odgledao samo 2 minuta serije Gossip Girl (Tračara), njen nastup u gomili tih likova mi je veće iznenađenje nego crna kožna ili pocepana odeća i električna gitara.

Debitantski album grupe The Pretty Reckless, pod nazivom Light Me Up, objavljen je 27. avgusta 2010, sa kojeg se kao najuspešniji izdvaja singl “Make Me Wanna Die“. Dve godine kasnije, bend objavljuje extended play pod naslovom Hit Me Like a Man EP, kao i dva spota za pesme sa prvog albuma. Prekretnica u radu je 2014. godina, kada im izlazi drugi studijski album, Going to Hell, sa singlovima “Heaven Knows” i “Messed Up World“, koji zauzimaju prva mesta na UK i US top listama. The Pretty Reckless postaje jedini bend koga predvodi devojka, a koji je stigao do prvih mesta na top listama sa dva singla.

Do sada, The Pretty Reckless su nastupali na svetskoj turneji sa prvim albumom, a potom su postali deo The Medicine Tour, na kojoj su bili predgrupa Marilyn Manson i Evanescence. Nedavno završenu godinu proveli su na No Fixed Address Tour nastupajući zajedno sa Nickelback, kao i učestvujući na 2015 Carnival of Madness turneji sa bendom Halestorm.

Devojka koja je odrasla slušajući prvo Beatles, Led Zeppelin, the Who, Pink Floyd, AC/DC sa očevih vinil ploča, a potom i ikone ’90ih kao što su Nirvana, Pearl Jam i Soundgarden (sa kojima je i nastupala zajedno), sada pokušava da se distancira od “Tračare” i probije među velikane alternativnog zvuka. Vreme je pred njom i The Pretty Reckless, a do sada objavljene pesme govore da su na pravom putu.
Izvor: Zabavište