Fanzinaška kriza izgleda drma i susednu Hrvatsku. Ništa čudno. Fanzini izgleda zaista pokazuju svoje poslednje trzaje pa se to odrazilo i na naše susede.
Ne mogu se setiti kada sam pročitao neki fanzin odatle, ima tome sigurno godinu dana. To je bio neki poslednji talas i sada nam jedino ostaje nada da je četvrto izdanje Pajsera Šmajsera najava nekog novog.
Četvorka ovog hardkor pank fanzina je bila odavno spremna, ali iz brojnih razloga znanih svim fanzinašima kasnilo je i ovo izdanje. Da li se isplatilo? Hmmm, moglo je i bolje. Vremena je bilo, tema sigurno još više. Sa druge strane znam koliko je tu cimanja potrebno, a znam koliko je nekad teško naterati sebe i na mnogo lakše stvari od ove rabote. Ponekad se pitaš vredi li, za koga, ima li smisla, ali na kraju je to jače od tebe i broj izađe u nekom obliku. Prosto, to je potreba. I to se kod Ivana u ovom broju oseća. Kao da je fanzin više pravio za sebe, da to izađe iz njega, bez obaveze prema bilo kome. 
Ako je već takva situacija, voleo bih da više čitam Ivanovih kolumni jer se tu jako dobro snalazi. Ima tu dobrih tema i forica. Čak i kada piše o sopstvenom bendu priča ide iz totalno subjektivnog ugla, i taj segment predstavljanja bendova mi je puno bolji od onih kraćih, u par rečenica infosa. "5643" je isto dobra ideja za neka naredna izdanja, umetnost protiv antiumetnosti, Lenon protiv Anal Cunta. To je ono što mi je najviše privuklo pažnju. Generalno, brzo se pročita, a brz pregled sadržaja možete naći i na samoj naslovnoj.
Pred kraj, moram se pohvaliti da je do mene stigao prvi primerak, još vruć od kopir aparata - hvala matori. :)
Eto toliko za ovo PŠ izdanje. Nadam se da će u narednom periodu biti novina, više ličnih tekstova i više sadržaja generalno. Naredni broj možda izađe za mesec dana, možda za koju godinu, ali će ga svakako biti, navodi autor. Besa i nezadovoljstva ima, i to navodi kao svoju pokretačku snagu. 
Svi brojevi su dostupni po ceni kopiranja na benzorex@gmail.com.

Nenad