Legenda stripa napunila 93 godine: Sten Li, srećan ti rođendanSviđa ti se? Javi ostalima!

Kreator Spajdermena, Hulka, Tora, Ajronmena, Iksmena, Fantastične četvorke, je jedan od onih retkih koji ne znaju šta znači reč "penzija", iako je ušao u desetu deceniju života
 

Ko god je pročitao bilo koji strip o Spajdermenu, Osvetnicima, Toru, Kapetanu Amerika, Hulku, Ajron Menu, Fantastičnoj četvorci, Iks menu, čuo je za Stena Lija.

To je čovek koji je sa raznim scenaristima osmislio legendarne strip junake, čije su epizode objavljene u okviru Marvel Komiks grupe, a kasnije - ekranizovana.

Sten Li danas je napunio 93 godine!

Legendarni strip autor je jedan od onih retkih koji ne znaju šta znači reč "penzija". Iako je pregazio devetu i dobrano ušao u desetu deceniju života, Li je veoma aktivan u mnogim kompanijama koje se bave ekranizacijama stripova, ali i drugim biznisima, a redovno se pojavljuje i na raznim strip događanjima širom sveta.

Iako više nije toliko uključen u svakodnevno poslovanje Marvela kao nekad, Sten Li je počasni predsednik upravnog odbora Marvela. Osim toga, osnovao je sopstveni festival stripa koji se zove Komikaza Ekspo (comic - strip). Li je i dalje kreativno aktivan u stvaranje novih likova za njegovu kompaniju POW! Entertainment.

Ovaj genije kreativnosti osnovao je i dobrotvornu fondaciju pod svojim imenom, koji radi na poboljšanju pismenosti i promociji različitosti, kulture i umetnosti.

Uz sve ovo, Li se pojavio u više od 20 filmova koji su zasnovani na stripovima Marvel komiksa: Od osvetnika do Iksmena i Spajdermena.

Srećan ti rođendan, Li!

(Newsweek.rs / Comicbook.com)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva