Kreator Spajdermena, Hulka, Tora, Ajronmena, Iksmena, Fantastične četvorke, je jedan od onih retkih koji ne znaju šta znači reč "penzija", iako je ušao u desetu deceniju života
 

Ko god je pročitao bilo koji strip o Spajdermenu, Osvetnicima, Toru, Kapetanu Amerika, Hulku, Ajron Menu, Fantastičnoj četvorci, Iks menu, čuo je za Stena Lija.

To je čovek koji je sa raznim scenaristima osmislio legendarne strip junake, čije su epizode objavljene u okviru Marvel Komiks grupe, a kasnije - ekranizovana.

Sten Li danas je napunio 93 godine!

Legendarni strip autor je jedan od onih retkih koji ne znaju šta znači reč "penzija". Iako je pregazio devetu i dobrano ušao u desetu deceniju života, Li je veoma aktivan u mnogim kompanijama koje se bave ekranizacijama stripova, ali i drugim biznisima, a redovno se pojavljuje i na raznim strip događanjima širom sveta.

Iako više nije toliko uključen u svakodnevno poslovanje Marvela kao nekad, Sten Li je počasni predsednik upravnog odbora Marvela. Osim toga, osnovao je sopstveni festival stripa koji se zove Komikaza Ekspo (comic - strip). Li je i dalje kreativno aktivan u stvaranje novih likova za njegovu kompaniju POW! Entertainment.

Ovaj genije kreativnosti osnovao je i dobrotvornu fondaciju pod svojim imenom, koji radi na poboljšanju pismenosti i promociji različitosti, kulture i umetnosti.

Uz sve ovo, Li se pojavio u više od 20 filmova koji su zasnovani na stripovima Marvel komiksa: Od osvetnika do Iksmena i Spajdermena.

Srećan ti rođendan, Li!

(Newsweek.rs / Comicbook.com)