Marijana Knežev je mlada umetnica rodjena u Novom Bečeju, koja živi i stvara u Novom Sadu. Ima potrebu da svet prekraja u svoj lepoti njegove harmonije. Njeni, sada već prepoznatljivi živopisni kolaži, obojeni su vedrim bojama, pozitivnom enegrijom, upitnim rečenicama i mestimično iznijansiranim humorom, jer kako kaže "srećna je ako njima nekome vedrim bojama oboji dan, ali i nasmeje kritikujući na šaljiv način (ne)normalne stvari koje nas okružuju."

O poruci koju želi da pošalje svojim kolažima, najbolje svedoči sručan komentar multimedijalnog umetnika Zorana Gašija, koji je zapisao: "Marijana Knežev u svoje prve planove izvodi ideju da je umetnost iluzija čija je nesreća već sama po sebi zavodljiva u snazi preterivanja. To optičko preterivanje ona za trenutak otkriva, ali i vešto sakriva iz više planova nudeći pravo svakome da izabere rakurs kojim posmatra ovaj osmišljeni kaleidoskop snova”.

Do sada je izlagala na kolektivnoj izložbi “Osmi FESTPo Joca Savić” u Novom Bečeju 2008., na Festivalu “Novo Kulturno Naselje” 2014. zatim u okviru kolektivne izložbe “Sva lica inspiracije” u Galeriji Štab, u Beogradu 2015. i imala svoju prvu samostalnu izložbu u “Kafe Galerija Frida” u Novom Sadu 2015. U planu je još nekoliko izložbi, a mi Marijani želimo još mnogo interesatnih radova i nadamo se da ćemo se družiti uživo sa kolažima na nekoj od izložbi.