U okviru Festivala muzičkog filma (FEMUF) koji se u Požarevcu već tradicionalno održava u okviru letnjeg programa na platou ispred Centra za kulturu, 17. jula je za požarevačku publiku upriličena projekcija filma „Love Hunter“, neobičnoj priči o životu i radu Milana Mumina - frontmena legendarnog novosadskog benda „Love Hunters“, tokom njegovog boravka u Americi. Sama projekcija filma je prošla vrlo zapaženo, film je pobrao dobre kritike, a nakon obraćanja glavnog aktera ovog filma posle projekcije, za ljubitelje ovog benda upriličena je svirka na platou ispred velike sale Centra za kulturu.

Kako su festivali u Srbiji prepušteni na milost i nemilost raznih odbora i budžeta, tako je i FEMUF ove godine prošao sa budžetom nedostojnim ovakve manifestacije. Stoga je reklama o samom nastupu benda „Love Hunters“ zakazala i u daleko manjoj meri prikupila posetioce i obožavaoce ovog benda na samom događaju, a sećamo se da su Mumin i družina više puta nastupali i punili koncertni prostor požarevačkog kluba „KB“.


Mumin i ekipa otpočinju svoj nastup pesmom „Shoulder of a woman“, te se nižu „Heart on a tree“, „Black & blue“, „I fell“ „Franz’s late girl“, „Oh, evolution“, „People who care“. Publika odlično prihvata Muminove šale i dosetke koje im je dobacivao izmedju pesama, što ju je odobrovoljilo da uprkos velikoj temperaturi i usijanom asfaltu igra i uživa u zaista kvalitetnom nastupu benda.

Bend nastavlja sa dinamičnom „Never grow old“, te slede „The End Continues“, „Street life“, „Sisters, sisters“, „There“, „KIM“, „Naturlich“, održavajući odličnu atmosferu koju su dodatno podstakle u blizini postavljene točilice u kojima se nalazio spas protiv vrućine. Publika je po veoma povoljnoj ceni mogla pronaći osveženje u obliku piva na ovom koncertu, što je za svaku pohvalu, ali ne organizatora, već lokalnog ugostitelja.

„Love Hunters“-i privode kraju nastup pesmama „ There is something in the dark“, potpisniku ovih redova najdražom „I’d rather be your fool“, „Kamikaze“, Das vaterland“ i završavaju sa prelepom „Love is hell“.
Prisutna publika se nakon svirke rasula po obližnjem parku, sumirajući utiske sa ovog sjajnog nastupa Mumina i njegovih kolega. Siguran sam da će ovaj koncert benda „Love Hunters“ prisutnoj publici dugo ostati u pamćenju jer je odisao velikom energijom i emocijom koja se osećala u svakom tonu pesama. Nadam se da ćemo uskoro ponovo ugostiti „Love Hunters“, a i da će organizatori ovakvih manifestacija uočiti neophodnost oglašavanja i reklamiranja svim mogućim sredstvima informisanja.

Pozdrav iz vrelog Požarevca uz ostatak fotografija!


txt: Danijel Zveky Panić
foto: Svetlana Radenković