Sam naslov govori da se radi o mladim bendovima, sa svežim izdanjima, iako smo uživo mogli da ih čujemo već priličan broj puta.

Kako klub CK13 nije najsjajnije mesto za bleju na 30 stepeni, dobra stvar je što imaju poveće dvorište gde možes uz hladno pivo i ćaskanje da preskočiš bend koji ti se ne svidja. Uzevši u obzir lepo vreme i visoke temperature, pedesetak ljudi na svirci je bila i očekivana brojka u pomenutom prostoru.

Bend Next Kodex koji je pažnju skrenuo na sebe u poslednje vreme sa 2 singla prvi se popeo na binu. Za one koji nisu upućeni u rad ovog benda, momci sviraju i snimaju autorsku muziku na maternjem jeziku, dok uživo mogu da se čuju i obrade rock calassic-a. Iako hard rock nije žanr u kojem uživam, momci imaju svoju publiku koja ih gromoglasno isprati na svakoj svirci... isti slučaj je i sa ostala dva benda.

Nakon Next Kodex-a, sledi rap core/ nu metal bend BDfuse koji sam već slušao uživo u dva tri navrata i svaki put ostao oduševljen. Momci sviraju kao sat, imaju harizmu, enrgičnost i što je najbitnije solidne autorske stvari. Da sam 7-8 godina mladji, sigurno bih sa ekipom iz prvog reda skakao jer sam  pored gomile drugih muzičkih žanrova odrastao i uz ovaj.

Za sam kraj, jedini bend te večeri sa albumom u karijeri, Ćelava Gospodja.
Momci su izacili album Cellawaiser pre tačno mesec dana, i ovo je bila odlična prilika da ispromovišu svoj pop punk zvuk, mada sam slušajući album shvatio da tu ima mnogo više težine od sladunjavog teenage pankića.

Kao i tri godine unazad, svirku su počeli numerom “Teške Boje“ (obrada benda Majke) prilično uvežbani i raspoloženi za svirku, zatim nastavili da redjaju pesme sa prvenca, dok je armija klinaca koja ih prati iz svirke u svirku pravila šutku, skakala, padala, pevala i povraćala...prava punk atmosfera. Uzevši u obzir da je meni u ovom bendu omiljeni instrument vokal, morao sam da se popnem do tonca i zamolim da pojača čoveka koji zalužuje da se pošteno čuje.
Ćelava je svoj pakleni set završila nešto pre 01h i istog momenta svi prisutni su se zaputili napolje da ugrabe svež vazduh posle one ludnice.

U svakom slučaju  solidna promocija sva tri (talentovana) benda i nadam se da ćemo ih ubuduće slušati na većim binama i dogadjima sa više publike, jer svakako to zaslužuju.

Ringo