Posle dve godine čekanja verovatno je veći deo ne tako malog broja njihove publike iz Novog Sada već osedeo. Ali od pre 2 dana, njihov debi album CELLAWEISER možete preuzeti putem interneta. Prema  njihovim rečima za sada je album skinut oko 500 puta i zadovoljni su, obzirom da pesme još nisu zaživele na you tubeu niti su izbačeni spot singlovi.

Prvu svirku najavljuju za 6. jun, u CK 13 (Novi Sad). Za ljude koji ne znaju o čemu pišem Ćelava je bend iz Beočina koja svira pank, mada na ovom albumu, čini se, ima više od toga.

Momci su razbili,  odsvirali i otpevali  svaki žanr koji im je pao pod ruke odlično. Neke pesme smo već imali prilike da čujemo, neke su nove. Prodorne solaže, siguran bubanj i sigurno jedan od najspecifičnijih vokala na sceni  su dovoljan razlog za preslušavanje ovog mladog benda.

Album otvara pesma Žurka u klasičnom Green Day ritmu i tekstom koji se na zajebantski način odnosi na smešnu situaciju u kojoj se svi nalazimo. Sledeće dve numere u nešto mračnijem i težem tonu, Heroina i Jbg okreću situaciju gde zaključujemo da se ovde neće raditi samo o punk rocku kao što se moglo zaključiti iz omota. Posle ove tri potencijalne hit  pesme opet zalazimo na punk rock teren i pesmu Konobarica, na kojoj se primetno oseti uticaj 2000tih godina u kojima su ovi momci odrastali i sticali muzičko iskustvo. Sledeća pesma o Chuk Norrisu je već dobro poznata posetiocima njihovih koncerata a sada u audio obliku, dobila je  težinu i sigurno je da oni koji su je voleli uživo, uživaće i u studijskoj verziji.  Pesma Panorama nas opet vraća  u neki skate park, gde su se momci na kraju i našalili sa reklamama i ispiranjem mozgova putem TV-a, interneta i ostalih (ne)potrepština čiji smo konzumenti svi. Poslednje 2 pesme koji su im i koncertni aduti (na retkim koncertima) Leticija (pop rock) i Jugoslavija, koja se može okarakterisati kao težak metal, uverljivo završavaju pola sata odličnog prašenja ovog benda. Za punk rock standarde u našoj zemlji, produkcija je na zavidnom nivou, a te zasluge nosi Alen Momirović.

Momci su odugovlačili, čekanje se isplatilo, sada čekamo svirke, više koncertne aktivnosti, spotove a možda i neku novu pesmu.

Uroš Novičić