Sa novim prolećem došao je i novi Ti.
Nakon uspešnog prvenca "Vidimo se", beogradski psychodelic-electro-pop duo Ti izbacuje novi album "Život u dvoje" i time nastavlja tradiciju objavljivanja novog materijala u proleće.
Ti i za ovaj album kao nepresušnu i večnu inspiraciju uzima ljubav, i sve sitnice koje idu uz nju, život u dvoje, zaokupljenost voljenom osobom itd. Uopšteno, album podseća na njegovog prethodnika, ali ništa više no što bi trebao.

Album se  otvara potpuno drugačijom, brzom novovalskom pesmom "Kako da joj kažem da mislim na nju" na kojoj Ilijini siroviji rifovi daju dozu agresivnosti i frustracije koju do sada nismo čuli kod benda. "Pravi čas" nas već malo vraća u raniji rad benda, njihovom klasičnom omamljujućem zvuku, sanjivom pevanju i minimalističkim tekstovima (kojih naravno ima kroz ceo album). Onda dolazi "Život u dvoje", singl kojim su najavili ovaj album. Tema pesme je baš to - život u dvoje, strpljenje, (ne)podnošljivost partnera.
Tematika albuma ne ostaje samo na ljubavi što pokazuju sledeće dve pesme: "Stvari kad se promene" i "Vreme ne postoji". "Stvari kad se promene" je muzički takođe malo dugačija od ostalih jer gitare nema, zvuk je sveden na bubanj i psihodeličnu melodiju sintisajzera. Tekst pesme mi se takođe svideo jer je kao i ostali sveden na minimum ali jako dobro prenosi poruku pesme (Stvari kad se promene, život biće isti ko pre, dokle tako, pitam se). Druga pesma iz dela "životne tematike" na albumu je "Vreme ne postoji". Ta pesma je prosto rečeno haos. Bučna, teška i sonična gitara zajedno sa neobuzdanim Trajčetovim udaranjem, i bas sintom (koliko da napravi neki red) objašnjavaju pojam haosa, nepostojanja vremena i ogoljenosti ljubavi dvoje ljudi. Onda dolazi kaver benda Padot na Vizantija pesme "Sepak istata sostojba" (u ovom slučaju samo "Istata sostojba"), za razliku od originala, Ilija i Trajče su pesmu napravili na dvominutnu hipnotičku seansu. Nakon ovoga još jedno podsećanje na stari album - "Sve uz put mi je", ova pesma je čini mi se i tematski i muzički slična, i možda malčice bučnija. imam utisak da se u ovoj pesmi govori o onoj mladoj, studentskoj ljubavi koja bi mogla da se pripiše i "Životu u dvoje". Nakon ovih sedam pesama dolazi lagani akustični završetak u vidu pesme "Nešto se ne vraća".
Ovim albumom Ti su pokazali želju za eksperimentisanjem i dobili smo sasvim dobar ishod tih eksperimenata. Odmaknuli su se od monotonije koja je bila prisutna na prvom albumu (u maloj ali primetnoj količini), i koja ih čak nije ni kočila, već se ispostavila kao korisna jer su ljudi ušuškani sigurnošću očekivali da će opet dobiti isti sanjivi pop zvuk. Umesto toga dočekali su sasvim drugu stvar. Što se mene tiče ovaj album je riskantan, ali dobar pomak na bolje.

Mladen Ilić