Art-knjižica? Ilustrirana priča? Prost, prostoran ili prosto proširen strip? Kako god vas htjelo, užitak je čitati ovo djelo!

Ćurićeve stripove imali smo već priliku vidjeti na stranicama Helly Cherry-ija a ovaj put Stripnjak (BiH) u svojoj Minicomics ediciji predstavlja njegov uradak Seed Unknown. To "Sjeme nepoznato" o kojem je riječ u ovoj Ćurićevoj knjižici, nije samo strašno biće iz noćne more već oslikava našu svakodnevicu, strahove i potpuno uronuće čovjeka u ispolirani užas modernog doba. To je užas koji se može funkcionalno odnositi na mnoge individualne paranoje ali je prije svega oblik kritike današnjeg liberalnog društva predanog besmislenoj ugodnosti življenja. Bili poljoprivrednik ili web dizajner, ili pak bilo ko od nas, to "sjeme" raste "in your front yard".

Seed Unknown je napisan s brutalnom poetskom strašću i direktnošću jednog eseja te ilustriran noćnomorskim grafikama s prikazima iskrivljenih kreatura. Ovo je inače treće izdanje posebne Stripnjakove Minicomics edicije gdje se predstavljaju kraći radovi stripova i poetskih grafika u printanom i digitalnom obliku.

Stripnjak minicomic #3
Mart 2015. Tiraž: 50, jezik engleski
A5, 20 stranica crno-bijelo, naslovnica u boji, heftani uvez
Digitalna verzija je dostupna u PDF i CBR formatu

Ovo i ostala Stripnjak izdanja možete pronaći na: http://www.stripnjak.com/.
Aleksander Ćurić  SPATIAL COMICS i njegov muzički projekt: SLKOIL.
Neven Misaljević