Piše: Neven Misaljević, Stripnjak pres

Drugo izdanje "Stripnjak - Graphic Books Edition"
"Glimpses of Comfort - collection of comics about obsessions, freedom and romance"
Scenarij: Ela Gal
Crtež: Kostja Ribnik
Engleski jezik, 58 stranica, A5 crno-belo/grejskala, kolor naslovna strane, meki uvez heftano
Sarajevo, maj 2013.

Stripnjak Indie Comics (BiH) predstavlja svoje drugo izdanje "Glimpses of Comfort" koje je i strip album prvenac autora Ele Gal i Kostje Ribnika. Ova knjižica na 58 strana hronološki predstavlja njihove zajedničke kratke stripove koji su nastali od februara 2012 do aprila 2013 i izlazili kao veb stripovi.
Takođe, iako su priče smeštene u različite "dimenzije, svetove i godišnja doba", one govore o nekoj vrsti univerzalne kritike dominantnih formi u savremenom društvu liberalne demokratije.

...this comic book does not, as it might seem, glorify the autistic sensibility or the ultimate adequacy of the cognitive interiority, but it offers a critique of the dominant forms of emancipation in modern liberal democracy.” - Isečak iz pogovora, napisao Šefik Tatlić

Isto tako u ovoj kolekciji kratkih stripova možemo videti i interesantnu promenu u crtačkom stilu Ribnika kojeg ne bi trebali nazvati "napretkom" ili slično već nekom vrstom pojednostavljenja crteža od isprekidanih grubih linija i jednostavnih panela (koji podsećaju na Alana Forda, dva simetrična horizontalna panela po tabli) do stila koji je postajao mnogo više "ligne claire" sa čistim crnobelim kontrastima, solidnim bojama i eksperimentisanjem sa tehnikama u mnogo kompleksnijim strukturama rasporeda panela.

Ela Gal i Kostja Ribnik su dva prilično nova imena ali deluje da mnogo ozbiljno pristupaju svojim stripovima i može se solidno reći, obzirom da se stripovima bave tek jednu godinu, da su ostvarili jedan prilično dobar rezultat i uneli svežinu na domaću strip scenu.

Ova knjiga takođe se može čitati onlajn ili besplatno skinuti u PDF verziji (ili donirati) na http://www.kostjaribnik.com/,  ili naručiti štampana verzija na istoj ili preko izdavača http://stripnjak.zvukovina.com/,  ili pronaći na štandu sa domaćim izdanjima drugog Stripiti strip festivala koji se održava u Sarajevu od 29. do 30 maja http://drugiugao.org/.