Anguish Sublime je metal bend iz Novog Sada, Srbija. Osnovan je kao projekat u oktobru 1998. godine, od strane Aleksandra Crnobrnje (gitara, kompozitor) i Arpada Takača (vokal, tekstovi).

Bend je kompletirao postavu tek u 2003. godini i počeo uvežbavati repertoar. Maja 2004. godine Anguish Sublime samo-objavljuje prvi demo album pod nazivom "Among the Raven Skies", koji sadrži 7 numera, i po prvi put nastupa pred publikom. Promotivna svirka je održana u underground klubu "NS Riders" u Novom Sadu, pred oko 180 ljudi, koji su veoma dobro prihvatili bend i materijal koji je bend prezentovao.

Anguish Sublime je bio koncertno aktivan do kraja 2007. godine, i tokom tog perioda je nastupao na mnogobrojnim svirkama i festivalima, poput EXIT Festa 2007, Zaječarske gitarijade 2007, Gitarijade u Kuli 2006. i 2007. godine, Gitarijade u Vrbasu 2006. godine (1. mesto), Demo Masters takmičenju radio Beograda 202 - 2005. godine(osvojili 3. mesto u superfinalu), WOA Ex-Yu Metal Battle 2007 (plasirali se u finale), itd.

Početkom 2008. godine, nekoliko članova napušta bend. Na mesto bas gitariste dolazi Andraš Išpan Bandi, koji je i danas u postavi benda. Međutim, zbog nemanja stalne i stabilne postave, bend se 2011. godine metamorfozira nazad u stanje projekta, sa 3 aktivna člana - Aleksandrom, Arpadom i Andrašem. U narednom periodu bend je nastavio studijski rad na starim i novim pesmama i budućim izdanjima.

Konačno, posle 10 godina studijske tišine, Anguish Sublime samo-objavljuje novi EP pod nazivom "Unveiling the Origin", u vidu digitalnog izdanja koje sadrži 5 numera, i postavlja ga na oficijalni sajt kao materijal slobodan za download i distribuciju.

Takođe, 3. juna 2014., Anguish Sublime objavljuje i singl, numeru "Under the Runes", posvećenu metal legendi Quorthonu (Tomas "Ace" Börje Forsberg), osnivaču i frontmenu benda Bathory, povodom desetogodišnjice njegove smrti.

Trenutno bend radi na novom EP izdanju, koje je planirano za prvu polovinu 2015. godine.

Sve dodatne informacije možete naći na oficijelnom sajtu benda http://www.anguishsublime.com, kao i na facebook stranici benda https://www.facebook.com/AnguishSublime.  Takođe, bend ima svoj youtube kanal, na kome se mogu poslušati sve dosadašnje numere kao i neki snimci sa svirki i festivala na kojima je bend učestvovao.