U subotu održanim koncertom u novosadskom klubu Quarter obeleženo je 20 godina od prvih početaka projekta Piknik, ujedno je i promovisankrajem prošle godine objavljeni album „Radnički savet“.

Kao gosti nastupili su bendovi New Mythology i Kontra Evolucija. Prvi, već dobri znanci novosadske publike, su već oko 21h izašli na binu i imali jedno od najblistavijih izdanja. Iako je celo dešavanje počelo sat vremena ranije (usled proglašenja Dana žalosti) publike je bilo u finom broju i aktivno su ispratili nastup benda.

Kontra Evolucija je nastupila sledeća. Na binu je postavljena žičana ograda nametnuvši očekivanje nekog hc sastava ili bar Blues Brothers fazona. Bend je predstavljajući nedavno objavljen debi „Neobanalizam“ pružio i jedno i drugo, smenjujući malkice čvrčće  i melodične deonice, kao i pevanje i Bizznisman-ove rime.

Kako je i rečeno, tako i učinjeno – oko 22:30 pred solidno popunjen klub izlazi Piknik petorka u plavim kombinezonima i belim majicama, sa obaveznim žutim šlemovima pride. Otvorili su numerom „Novo Doba“, nastavili „Krizom“ i tu je već krenuo opšti haos u prvim redovima. Nadovezali su se premijerno uživo izvedeni „Inkvizitori uma“, šutka nije jenjavala ali je više brige od sopstvene i bezbednosti napitaka u rukama izazivala bakica u prvom redu.


Smenjivale su se i starije i nove numere, atmosfera odlična, zvuk takođe. Gosn Bandar je održavao punu pažnju prisutnih što svojim tekstovima što prigodnim dramskim nastupom. Nisu izostali ni obavezni komentari kao uvod u „Jedem svinje“ ovog puta u proširenom izdanju usled malo ispadanja ritam sekcije te uspešno izvedenoj pesmi u trećem pokušaju. Prošarani repertoar Piknik je priveo kraju koji minut iza ponoći numerom „Bojkot“ u kojoj je glavna reč u refrenu bila prepuštena publici.

Skraćenje seta zahvatilo je više Horor Piknik segment koncerta,  a zbog nedostatka vremena izveli su tek tri pesme a izostalo je i kostimiranje benda. Sa „Radničkog saveta“ su izostale svega 3 stvari ali je sve u svemu publika neosporno uživala u prezentovanom. Gosn Bandar se zahvalio prisutnima i obećao ovakvo druženje makar jednom godišnje.

Set lista:
1.    Novo Doba
2.    Kriza
3.    Inkvizitori uma
4.    Ružan sam ko ker
5.    Ko sam, šta sam, gde sam
6.    Doktor
7.    Radnički savet
8.    Daj mi mama para za cigara
9.    Dembelan
10.    Automehaničar
11.    Mrš na radno mesto
12.    Septička jama
13.    Joj ribe
14.    Jedem svinje
15.    Na crno
16.    Devolucija
17.    Debeli
18.    Ispred dragstora
19.    Ludi kompjuteraš
20.    Miš, puž i ker
21.    Krastave žabe
22.    Idiotizacija
23.    Bojkot

Horor Piknik:
1.    Drekavac
2.    Sanduk
3.    Masovna sarana

Kompletnu galeriju možete pogledati u nastavku.

Piknik, New Mithology, Kontra Revolucija @ Quarter, Novi Sad, 14.3.2015