Alogia je puno toga učinila za domaću metal scenu. Od revampa tamo negde 2004., oni su bili nosci čitavog metala kod nas. Nema ribe koja nije čula za Alogiju, a dogurali su i do City Records izdanja. To je teško, maltene nemoguće za domaći metal. Ovoga puta ih izdaju Minor Records. O samom albumu ne znam šta da mislim. Tekstovi se ne slažu sa muzikom, kao da su nalepljeni na zvuke koji sasvim uredno čine neki Dream Theater//kasniji Gammaray worship, što nije loše za fanove tih bendova, ali…

Opet, mrzim pomešana osećanja. MNOGI ljudi  za koje je Priče O Vremenu Biblija, postali su ljudi koji nalaze poslove, osnivaju porodice, i više definitivno nisu u fazonu izmišljanja tople vode ispred dragstora, čega ovde i nema, ali, sveokupan utisak je loš. Ne zbog efekata i fenserske produkcije, niti zbog zvuka, već zbog toga što od Politics Of War perioda Alogia i nema neke brojnije slušaoce, što zbog raskida sa 202ojkom, što zbog tektualnog i zvučnog potonuća. Stvarno ne znam šta braća Branković danas rade, ali ovo može eventualno da se zavrti na Pink Musicu jednom, i da bude zaboravljeno zauvek, osim možda pri svađi benda i publike, koje je bilo, i po svemu sudeći tek će je biti.

Moram se ovom prilikom složiti sa  Milanom Rakićem, koji je jednom rekao da su ovo domaći osvajači. Čak je i Psychoparadox ovenčao tom titulom. Ima dosta tekstualnih nastavaka ranijeg, naročito Psychoparadox priče, bogovi, ljubav, sve je to izmešano na ovoj, u najmanju ruku, prosečnoj ploči koja me i nije nešto fascinirala. Tu je i razočaranost današnjicom, naročito u pesmi Inferno, ali to bi pre dolikovalo nekom pank bendu, zar ne? Olako se nabacuju pridevi, domaći pesnici se u grobu obrću, a ovo neće biti hit ni u underground ni u mainstream krugovima, jer izgleda da je kreativnost odavno presušila kod  ovog benda. Nije do mene da im popujem, ali promene su potrebne, i to hitno.

2/5

Ilija Đurđanović