Raze – psihološko prestravljivanjeSviđa ti se? Javi ostalima!

Film koji je mene prestravio do te mere da sam ostala u šoku još sat vremena minimum. Nije stvar u tome da sam plašljiva, već u tome što ni sada ne kapiram tačno šta se u ovom filmu desilo na početku. U najkraćim crtama, mentalni horor!!
Priča kreće tako što devojka odlazi na sastanak sa savršenim džentlmenom i u sledećih deset minuta, on je uspeo nju da kidnapuje i odvede na tajnu lokaciju, u posebne ćelije – arene, gde je zarobljeno još 50ak žena.  Samo jedna će pobediti. U čemu? A, da. Tuku se do smrti. Cela njihova otmica organizovana je od strane bračnog para, koji od toga pravi takmičenje na zabavama i večerama svojih gostiju. Bukvalno zabava – gosti u skupocenoj odeći, šampanjac, deca trčkaraju i igraju se, odrasli se klade i grohotom smeju. Kao motiv za borbu otetim ženama i devojkama postavlja se ultimatum -  ili se boriš ili ti ubijamo najmilije. 
Skoro sat i po mučno proživljavamo sudbine žena koje su prisiljene da sebe žrtvuju kako bi njihovi voljeni i dalje živeli. Svaka od njih nosi svoj krst i svoju priču, svoj strah i svoju unutrašnju borbu. Čak i kada stvore klanove, završiće jedna protiv duge. Doduše, ima i onih koje su psihički zavrnute iza njih je ovo zabava. 
Ono što mene muči je nastajanje ovakvog društva negde duboko iza fasade socijalnih normi i scenarija da ovo može da se desi. To je ono što me plaši i užasava. Da li bi u svima moglo da pobedi ono animalno i da čupa i kida za slobodu? Naravno ne svoju. Nagon je uvek jači kada se boriš za ljude koje voliš, makar i na svoju štetu.
Krv, znoj, prašina, suze, očaj, panika, šake, kosti prelomi, gušenje, pobeda… ili konačni poraz?
Moraćete sami da gledate… ako vam se život ne smuči.

Tamara MaksimovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva