Jedan od najaktivnijih bendova Balkana kada su koncerti i turneje u pitanju, pank rok sastav Voodoo Healers iz Grčke, svira po dve turneje godišnje po čitavoj Evropi. U okviru svoje najnovije svirao je u Kragujevcu u nedelju 27 aprila. Zajedno sa njima nastupili su najbrži pank bend Hosenfefer iz Kosovske Mitrovice i svilajnačko/kragujevački garažni bluzeri Big Charmin’ Men. Mesto dešavanja je bio Umetnički Kutak.

Poseta je bila solidna, ali za jedan grad veličine Kragujevca i nije za neku pohvalu. Šteta je što standardno jedna grupa lokalnih pankera ceo koncert presedela ispred ulaza.

Prvi na binu izlazi Big Charmin' Men koji su sve su sigurniji i navežbaniji. Publici su redstavili njihovu viziju mešine prljavog garažnog panka i bluza. Muzika im liči na Majke, R.L. Burnside, Jack o Fire. Svirali su svoje stvari Odlaziš, Isus, Vraćam se kući.... Njuhov nastup je upotpunio gost, Saša Marinković Sarma, usni harmonikaš iz Kragujevca, čiji stil sviranja podseća na legendu bluza Sonny Boy Wiliamsone-a...
Zajedno su odsvirali nekoliko pesama u Misisipi delta bluz stilu: Strast Rokenrola, Mlad i Sposoban, Sam, Rođen negde dole. Koncert su završili pesmom Vuk, Vinkovačkog benda Kaotične Duše nakon sat vremena.

Odmah za njima na binu izlazi dugokosi Hosenfefer koji od skoro ima novog bubnjara Zorana. Na njihov zvuk snažan uticaj izvršili su bendovi Oblivians, The Revelators!, Thee Mighty Caesars, Teengenerate, The Mummies. Svoj nastup počinju žestoko i energično, podižuću adrenalin prisutnoj publici.. Sviraju svoje  hitove K.M, Alkohol and Hate, Waste my time, Keep on Drivin. Podivljala publika počinje da skače i pravi šutke, primoravši čupavog pevača Hosenfefera da im se pridruži u divljanju i svi zajedno dovode atmosferu do usijanja. Svojom pojavom i načinom  pevanja Pero podseća na čuvenog pevača Kike Turmix-a iz španskog pank benda Pleasure Fuckers. Svirali su i, I met you and died i And then death comes, pesme  koje su na ovim prostorima pomerile standarde modernog garažnog panka. Svoj nastup završavaju obradom pesme Sonic Reducer,  velikih  Dead Boys-a. Svirali su takođe sat vremena.

Zadnji na binu izlaze Voodoo Healers, bend iz Soluna koji važi za jedan od najboljih grčkih  punk-rock bendova nove generacije. U Kragujevcu su već nastupali pre par godina. Njihov nastup počinje energično i drugarčina Hristos i njegova ekipa iz benda od samog starta prenose dobro raspoloženje na već zagrejanu publiku UMK-a. Sa. bine je dopirao zvuk jako sličan legendarnim Ramonsima, Social Distorsion, Angry Samoans i Pagans. Uigrani i nikad bolji Healersi sviraju svoje najzanimljivije pesme: Hit Down, Sometimes, Go hell and back i obradu Are you going on my way garaž klasika iz šezdesetih. Kulminacija večeri dolazi u vidu obrade pesme Johnny Thundersa & Heatbreakers “One track mind“ koja je izazvala erupciju oduševljenja.
Čitava atmosfera je pokazala da u Kragujevcu postoji kvalitetna publika koja prati ovakav zvuk. Još jednom, bilo bi još bolje kada bi ostatak publike rešio da pomogne ovakva dešavanja konkretno, svojom posetom umesto sedenja ispred kluba. Ali to je sada već stara boljka srpske scene...

Fantom iz Svilajnca + Miss M