Pred dugo očekivane nastupe sastava DISCIPLIN A KITSCHME u Požarevcu i Nišu, frontmen benda Dušan Kojić Koja iznosi svoj stav o intimnim klupskim nastupima, novom zvuku uz novi instrument, prvom mestu na regionalnoj MTV top listi, planovima za naredni period i još po nečemu…


Posle dužeg vremena, legendarni sastav Disciplin A Kitschme održaće samostalni koncert u Nišu! U novoj postavi DAK će nastupiti u klubu KB u Požarevcu 15.2., i u klubu Feedback u Nišu petak, 21.februara 2014 od 22:30h.

Aktuelni spot „Samo disciplina“ ove nedelje se zahvaljujući isključivo glasovima publike našao na prvom mestu prestižne regionalne top liste “MTV Domaćica”, a frontmen Discipline Dušan Kojić Koja povodom toga i predstojećih nastupa, kaže:

Verujem da se ljudi sada pitaju kako to da Disciplin A Kitschme svira male klubove poput Feedback-a u Nišu ili Kluba KB u Požarevcu. Koncerti u manjim klubovima su vrlo bitni kada imate promene u grupi i svojevrstan su test za uigravanje novih članova. Jednom kad to profunkcioniše u manjim prostorima, funkcionisaće bilo gde.

Takođe, sa obzirom da je ubacivanje usne harmonike u Disciplinu prilično radikalan potez, kojim se zvuk grupe opet unapređuje novim soničnim detaljima, ovakvi koncerti intimne atmosfere gde stvari ne zavise mnogo od  tonca, nego upravo od samih članova grupe koji treba da uspostave pravi odnos instrumenata na maloj bini, više su nego neophodni.

U jeku novog singla “Samo Disciplina”, koji najavljujuje deo onoga što slušaoce DAK čeka u budućnosti, više sam nego zadovoljan visokim plasmanom te pesme i ovonedeljnim prvim mestom na regionalnoj MTV top listi, jer ne dešava se to često grupama sa preko 30 godina dugom karijerom, pogotovo ne bučnim grupama van sistema. To zaista doživljavam kao podstrek i potvrdu dobrog izbora puta kojim je Disciplin A Kitschme krenula, čemu će niška publika među prvima svedočiti uživo 21. februara u Feedback-u!” 

Karte za požarevački koncert se mogu kupiti po ceni od 500 RSD u klubu KB, na dan koncerta biće 600 dinara.

Karte za niški koncert su u pretprodaji po ceni od 700 RSD u muzičkim radnjama: Vintage shop, Music House & Energy music shop.
Cena karte na dan koncerta iznosiće 800 RSD.
Broj karata je limitiran!