Eto nama još jednog novog fanzina, davno zaboravljene rabote od koje je nekada andergraund scena možda najviše i zavisila. Da, ako ste bili mejnstrim, bili ste i u medijima. Ako ste bili andergraund zvanična glasila su uglavnom bila zatvorena za vas. Ali fanzini NISU!
No, vremena se menjaju a nezavisna podzemna glasila su danas više izuzetak i na nivou incidenta nego pravilo. 
Arsenik nam dolazi iz Vojvodine a po svom konceptu najviše me podseća na trenutno verovatno najaktivniji fanzin u Srbiji - Pobuna. Sadržinski, najzastupljeniji su rokenrol i poezija. Kad kažem rokenrol, mislim na sve njegove podžanrove i derivate jer poenta ovog fanzina i jeste "Pomirimo Rock" kako kaže u samom uvodniku autor. 
Prvi broj je nešto tanji, tako da verujem da je više pušten u javnost sa ciljem da opipa puls publike. Mesta za napredak svakako ima, i sadržinski i vizuelno i verujem da nas prave stvari čekaju vrlo brzo u drugom broju koji će se uskoro i pojaviti.
E da, što se tiče imena, sjajno mi je i uvek me podseti na film "Arsenik i stare čipke". No, ovde je čini mi se ime ipak omaž Arsenu Dediću (pogledaj naslovnu) a i sadržaj fanzina.
Za svoj primerak javite se autoru na 061-21-94-863.

Nenad