Uz odobrenje Gimnazije i Ekonomske škole Kuršumlije, koje su odvojile jednu prostoriju za vežbanje, oformljena su dva benda, Klatno i Železnička Stanica Kuršumlije (ŽSK). Iako i dalje u fazi početka, bendovi su imali prve svirke u holu škole. Kako je vreme odmicalo, pokazala se želja pojedinaca da radom i stvaranjem ozbiljnog benda nastave sa muzičkim stvaralaštvom. Tako je u julu 2009. godine, spajanjem najpredanijih članova ova dva benda, nastao bend NEVREME.

U periodu od januara do avgusta 2011. bend radi na usavršavanju starih i stvaranju novih autorskih pesama, kao i skupljanju novčanih sredstava za snimanje albuma. Leto 2011. su obeležila dva koncerta u Kuršumliji (13. avgust) i Prokuplju (19. avgust), nakon kojih bend ulazi u studio Paradox – Smederevo (21. avgust) gde snima svoj prvi album „Peščani sat“.
Leta 2012 bend izdaje album za izdavacku kucu ’’One Records’’.
Leto 2012. godine takodje obelezava promocija albuma u beogradskom klubu ’’Danguba’’,kao i nastupi u Uzicu,Blacu,Kursumliji i Prokuplju.
Bend i dalje radi na promovisanju svog prvog albuma,a pored toga radi i na stvaranju i pripremanju pesama za drugi album...