Noćas (16.3.2013.) je stara zgrada Izdavačko-grafičkog zavoda Beograd bila stecište jednog od najvećih metal koncerata na području grada u skorije vreme. Na vrhu ove napuštene zgrade, u klubu Scena, sinoć su pred vernim fanovima svoje nastupe imali Trash Union, Putrid Blood, Shaber i Realedge. Napuštenim hodnicima je dominirao oštar zvuk gitara i duplih pedala, dok se u prostorijama kluba - uz dobar provod i neizbežne šutke – provodila ekipa tvrdokornih poštovalaca metala. 

Sa malim zakašnjenjem svirku je otovorio sastav lokalaca iz Bga – Shaber. O ovom bendu nažalost ne znamo puno, čini se da se u pitanju mlad bend po postojanju. U svakom slučaju, svojim hardcore zvukom su na pravi način podgrejali publiku za svoje kolege iz Zrenjanina. 
Putrid Blood
Trash Union je najiskusniji i najstariji bend po stažu. Sviraju još od kraja 90ih a njihov muzički izraz je spoj staroškolskog hard kora i thrash metala uglavnom uz još po koji sitniji upliv. Uz energični nastup Trash Union je (bukvalno) prodrmao sve veću masu koja se okupljala, da bi njihov zadatak uspešno nastavili momci iz Putrid Blooda koji su definitivno bili i zvezde večeri! Putrid Blood su poslednjih meseci inače prilično aktuelni posebno nakon izdavanja albuma o kome se dosta priča i sa kojim su pokupili zavidne kritike (kod nas čak i dve koje možete čitati ovde i ovde). Koncerta im takođe ne manjka a poslednji put smo imali prilike da ih pogledamo na njihovom nastupu i Novom Sadu (pročitaj izveštaj ovde). Atmosfera je dostigla vrhunac, skakalo se, pevalo, pilo dok je masa skandirala, a glave se klatile! Ekipa iz Putrida je sve prisutne ostavila u fenomenalnom raspoloženju, da bi jednu veliku tačku na - i – stavili momci iz Realedge-a svojim zvukom koji je spoj death metala i hardcore-a.  Momci su prošle godine samoinicijativno postavili na net svoj prvi album "Produced for Consumption" koji bi svakako valjalo overiti.
Deo atmosfere
Sve u svemu – adrenalinom prožet koncert koji je ostavljao ponekad i doslovno bez daha (moram priznati da i ja više nisam mlad ko što sam nekad bio), no, sve pohvale idu momcima koji su sinoć pred velikim brojem ljudi napravili fenomenalnu atmosferu i definitivno zadovoljili očekivanja svih prisutnih! 

Danilo Krša