Annathema - Decibel



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavač: Miner records, 2012. 
Nakon 15 godina zatišja novosadska Annathema se vraća na scenu u velikom stilu. U podmlađenom sastavu (Blaža (M.A.D/Goya) na vokalima i Marko Milanović na gitari) objavili su povratnički album ’’Decibel’’ za izdavačku kuću Miner records. Preći ću odmah na stvar, reč je o odličnom albumu. Albumu na kome nema lošeg momenta. Nakon prvih taktova uvodne ’’Pressure song’’ vidi se (tj. čuje) da momci iz Annathema-e nakon svih ovih godina nisu smekšali. Naprotiv sviraju žešće nego ikada! Rifovi seku poput žileta, Blažini brutalni vokali, ubitačna ritam sekcija...
Možda će me stariji fanovi popljuvati ali meni je ’’Decibel’’ mnogo više legao nego njihova prva dva albuma koja imaju kultni status među ex-YU metalcima. Na mene je najjači utisak ostavila pesma na srpskom jeziku ’’Neću da znam’’ na kojoj je vokale preuzeo Boban iz Ritma nereda, ali ni ostale ne zaostaju za ovom. 
Annathema-u nikako ne treba stavljati u isti koš sa bendovima koji su se u poslednjih desetak godina vratili na scenu ’’pod pritiskom fanova’’ i željni dobre svirke (čitaj novca), a koji nude uglavnom bleda izdanja. Na ’’Decibel’’-u se jasno čuje strast, upornost, energija i volja za sviranjem glasne muzike. Veoma mi je drago što su se novoj generaciji thrash metalaca (Space Eater, Kuga, Nadimač...) pridružili i veterani Bombarder i Annathema sa odličnim izdanjima i time dali još veći značaj thrash metal pokretu na ovim prostorima. Dobrodošli nazad momci!

Vidoje Murić



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva