AMANZAMAN je Reggae/Dub/Ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i cini ga stalnih 6 od ukupno 10članova, i jos desetak prijatelja koji nastupaju zajedno sa bendom, zaduzeni za odlicnu atmosferu na koncertima. Osnovali su ga Danilo Marinkovic (vokal), Strahinja Starinac i Marko Govedarovic (gitare), Vuk Starinac(bas) i Ivan Korunovic (bubnjevi) i to je bila prva postava benda. 2009. godine bendu se priključuju novi članovi, Predrag Perovic (klavijature) i Mladen Bosner (perkusije) kao i ženski vokal Ljubica Marinkovic. Početkom 2010. godine u bend dolazi Aleksandar Lazic (saksofon), i najnoviji clan od 2012. Dragan Pavlovic (truba).


Od 2013. Clan benda postaje Cedomir Miljkovic aka B.K.O., veliko ime srpske hiphop I breakdance kulture. DJ, producent, Scratch-er i graficki dizajner, koji iza sebe ima rad u mnogim poznatim Beogradskim klubovima, pobedu na takmicenju GANC NOVI REMIX, koji je organizovao Sevdah Baby. Puštao je muziku i na mnogim BREAKDANCE/HIPHOP battle-ovima, GRAFFITI JAM-ovima i SKATE SESSION-ima. Njegov pravac uvek isao ka smeru muzike za dance, ali se nije ogranicavao na njega.
Inspirisan je imenima kao sto su: Stanton Warriors, Deekline, Daft Punk, Prodigy...Od nedavno je deo sastava SAJSI MC, dok nastupa i sa LOU BENNY-jem.

Frontman i pevac benda, Danilo Marinkovic, ucesnik je takmicenja Prvi Glas Srbije 2011. godine gde je ostvario zapazen nastup kad jedini predstavnik reggae muzike na takmicenju i ostao upamcen kao najharizmaticniji ucesnik te sezone.

Godina 2010. predstavlja prekretnicu u radu benda, kada na leto nastaje prva autorska pesma “Budi Spreman” koja belezi pocetak autorskog rada AMANZAMAN-a.

U Januaru 2011, bend odlazi u Krusevac gde pocinje snimanje debi albuma, u studio Sweepunk kod momaka iz benda ZAA, saradnja se nastavlja i bend nakon nekoliko meseci zavrsava snimanje prvog materijala.

Dolazi do saradnje sa nezavisnom izdavackom kucom BALKAN’S HI FI za koju bend izdaje svoj prvi singl SAM (SAMPION) na kompilaciji BALKANFARRAJ VOL.2 zajedno sa HORNSMAN COYOTE, ZAA, IRIE FM, MARCHELOM, KILO KILO, MISTAKE MISTAKE i dr…

Saradnja se nastavlja i u Aprilu 2011, kada  BALKAN`S HI FI ugoscava  legendarnog BROTHER CULTURE, prvo u Pancevu, a zatim u Rijeci u klubu DISKORDIA, zajedno sa Danilom (CHO) frontmenom i liderom AZ gde nastaje prava ludnica kombinacijom ova dva MC-a. Prema recima REGGAE.HR vodeceg web portala za ovu vrstu muzike na podrucju ex YU: “Rijeka je dozivjela vjerojatno najjace reggae gostovanje u novije doba, a to je gostovanje potpuno opravdalo ocekivanja, te svima koji su hodocastili u Discordiju priredilo vecer koju nece dugo zaboraviti.”

U julu 2011. godine, bend izbacuje svoj prvi SINGLE/SPOT “LAMPICA” koji izaziva more odusevljenja vec prvih dana emitovanja…

Spot "Lampica" je bila 4. nedelje na MTV Top Listi "Domacica", zajedno sa najjacim izvodjacima regiona danasnjice.

U Septembru 2011. bend izdaje debi album "Samo neka Gori" za nezavisnu izdavacku kucu BALKAN’S HI FI, za celu teritoriju Ex Yu prostora, a za istoimenu naslovnu numeru je snimljen i drugi spot u Aprilu 2012. godine, koji je i dalje aktuelan na top listama i u fazi je emitovanja...

Bend je u okviru "Samo neka Gori" turneje 2011/2012, obisao vecinu gradova u zemlji u vidu koncerata (Beograd, Novi Sad, Nis, Kraljevo, Svilajnac, Kragujevac, Pozarevac, Pirot (gde smo ih prvi put i pogledali uživo) , Kosovska Mitrovica, Zajecar, Zrenjanin, Uzice, Gornji Milanovac, Kostolac….) i nastupao po vidjenijim festivalima (Trenchtown Festival, HepiCentar Festival, Uhvati Ritam, Prnjavorstock, Majska Gitarijada).

Spot "Samo neka Gori" je dostigao 2. mesto top liste emisije "Gruvanje" i na 5. mesto URBAN TOP 40 Balkanmedia-e, uz konstantno emitovanje na MTV Adria.

ALBUM PRVENAC JE PREMA MISLJENJU POSETILACA SAJTA NOCTURNE MUSIC MAGAZINE, IZABRAN NA 3. MESTU U OKVIRU TAKMICENJA ZA ALBUM GODINE!!

AmanZaman salje poruke Mira, Ljubavi, Pozitivnih misli, Tolerancije, Ravnopravnosti, Jednakosti i Postovanja! Pozitivna i ogromna energija, virtuoznost muzicara i inspirativna atmosfera na nastupima su jedni od kvaliteta koji izdvajaju ovaj bend od ostalih!
Kao vrhunac 2012. Godine usledio je nastup na Beogradskom Beer Fest-u.
Bend trenutno zavrsava drugi album ciji se izlazak ocekuje u toku marta, dok ce prvi video single koji ce ga najaviti izaci u februaru. AmanZaman je trenutno na turneji, posetili su Pirot i Novi Sad, dok ce turneju nastaviti svirkama u:Diskografija:
LP:
AmanZaman - "Samo neka Gori"  Nocturne Music Magazine/Balkans Hi Fi (Full Album/LP) 2011.
Singlovi:
AmanZaman - "Lampica", Balkans Hi Fi //  (Single/Video) jun 2011.
AmanZaman - "Sampion" // EXITLABEL, Kompilacija "Balkanfarraj Vol.2 (Single) jun 2011.
AmanZaman - "Samo neka Gori" - (Video) Self Realesed, jun 2012.

Pored svojih pesama, bend svira i obrade dobro poznatih hitova izvodjaca kao sto su BOB MARLEY, MANU CHAO, HAUSTOR, SARLO AKROBATA, FAITHLESS...
Zvanicna web stranica benda gde mozete naci spotove, kao I material sa prvog albuma
http://www.amanzaman.com/
Zvanicna facebook stranica benda
https://www.facebook.com/AmanZamanOfficial