AmanZaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, Nastao 2008. godine i čini ga devet članova, i jos desetak prijatelja koji nastupaju zajedno sa bendom, zaduženi za ludačku atmosferu na koncertima. Osnovali su ga Danilo (vokal), Strahinja i Marko(gitare), Vuk (bas) i Ivan (bubnjevi) i to je bila prva postava benda. . 2009. godine bendu se priključuju novi članovi, Peđa (klavijature) i Mladen (perkusije) kao i ženski vokal Ljubica.... Zvuk dobija ozbiljniji karakter i bend počinje da funkcioniše i sazreva kao ogromna celina. Početkom 2010. godine u bend dolazi Laza (sax) i bend dobija konačno potpunu formu koja je ostala do danas... Bend je svirao po raznim gradovima u zemlji ( Beograd, Svilajnac, Novi Sad, Kragujevac, Pozarevac..) po raznim klubovima (DANGUBA, 20/44, KC GRAD, CIKLON, CK 13, KB…mnogi drugi) , festivalima (Uhvati Ritam, Prnjavorstock, Majska Gitarijada…) I gradskim trgovima izvodeci obrade reggae I ska klasika na svojstven nacin I bejase dobro prihvaćen od strane najraznovrsnije publike…
Godina 2010 predstavlja prekretnicu u radu benda, kada na leto nastaje prva autorska pesma “Budi Spreman” koja belezi pocetak autorskog rada AMANZAMAN-a.
U Januaru 2011, bend odlazi u Krusevac gde pocinje snimanje debi albuma, u studio Sweepunk kod momaka iz benda ZAA, saradnja se nastavlja I bend nakon nekoliko meseci zavrsava snimanje prvog materijala.
Dolazi do saradnje sa nezavisnom izdavackom kucom Balkans Hi Fi za koju bend izdaje svoj prvi singl SAM (SAMPION) na kompilaciji BALKANFARRAJ VOL.2 zajedno sa HORNSMAN COYOTE, ZAA, IRIE FM, MARCHELOM, KILO KILO, MISTAKE MISTAKE I dr…
Saradnja se nastavlja I u Aprilu 2011, kada BALKAN`S HI FI ugoscava legendarnog BROTHER CULTURE, prvo u Pancevu, a zatim u Rijeci u klubu DISKORDIA, zajedno sa Danilom (CHO) frontmenom I liderom AZ gde nastaje prava ludnica kombinacijom ova dva MC-a. Prema recima REGGAE.HR vodeceg web portala za ovu vrstu muzike na podrucju ex YU:
Rijeka je doživjela vjerojatno najjače reggae gostovanje u novije doba, a to je gostovanje potpuno opravdalo očekivanja, te svima koji su hodočastili u Discordiju priredilo večer koju neće dugo zaboraviti.
U julu bend izbacuje svoj prvi SINGLE/SPOT “LAMPICA” koji izaziva more odusevljenja vec prvih dana emitovanja…
Uskoro se ocekuje izdanje prvog albuma benda sa radnim nazivom “Samo neka gori!”…
AmanZaman šalje poruke Mira, Ljubavi, Pozitivnih misli, Tolerancije, Ravnopravnosti, Jednakosti i Poštovanja! Pozitivna i ogromna energija, virtuoznost muzičara i inspirativna atmosfera na nastupima su jedni od kvaliteta koji izdvajaju ovaj bend od ostalih!