U subotu, 19. Novembra, u organizaciji U.G.Pirot E Publika, u Pirotu je gostovao reggae/dub/ska bend AmanZaman. Na početku ću reći da mi je zadovoljstvo pisati ovaj izveštaj. Ne zato što volim reggae muziku ili iz bilo kog drugog razloga, već zato sto momci i devojke iz benda to apsolutno zaslužuju.

Odakle krenuti? Od samog dolaska benda koji broji devet članova, klubom Overdrive zaplivale su pozitivne vibracije. Pocev od Danila, glavnog vokala i frontmena benda, do svih ostalih članova istog, pozitivna energija, osmeh i enormna energija se osećala jos za vreme tonske probe.
Krcat klub, publika koju su činile sve generacije, od najmladjih do onih starijih, željnih dobre muzike, nestrpljivo su čekali početak koncerta. Već sa prvim taktovima bend je dočekan erupcijom oduševljenja koja je obuzela sve u Overdrive-u I nije nas napuštala do kraja svirke. Svirali su numere sa svog albuma prvenca, od Lampice, Budi spreman, Pusti ih, do simpatične P.E.S. Pevljive pesme, odlični tekstovi, karakteristican reggae/dub/ska zvuk I maestralni bend I pevac Danilo su ono sto nosi ovaj bend, uveren sam, do samog vrha naše scene. Usledio je set obrada stranih i domaćih hitova, od Bob Marley-a, Gentleman-a, Alborosie-a,pa I Faitless-a, do MVP-ja I Del Arno Benda. Higlight večeri je bilo fantastično izvođenje starog hita Samba De Janeiro, za vreme kog nam je harizmatični Danilo, mnogima poznat kao predstavnik reggae muzike na ovogodišnjem takmičenju za Prvi glas Srbije, pokazao da pored karakteristične boje glasa poseduje i zavidno umeće sviranja na perkusijama. Ne smem zaboraviti ni fantastičnu obradu legendarnog benda Šarlo Akrobata – Ona se budi, koja je naterala sve u klubu da horski zapevaju sa bendom.

Za kraj, mogu sa sigurnošću reći da je pred bendom AmanZaman lepa budućnost. Pirot je doživeo fantastičan koncert I već sa nestrpljenjem čeka ponovni dolazak nasmejane skupine iz Svilajnca. U međuvremenu, bend nastavlja turneju, a vi potražite informacije o sledećim nastupima I trk na koncert!

Nemanja Živković
više o bendu možete saznati OVDE