Nakon šest godina pauze In Medias Res se vratio. Mnogi su mislili da je ovaj fanzin prestao izlaziti ali autor u uvod naglašava da bi taj period samo trebalo smatrati samo pauzom. Za one koji ne znaju, IMR postoji već 19 godina što je priznaćete impresivna cifra za trajanje bilo čega a kamoli fanzina na ovim našim prostorima. A verovatno je fanzin i stariji od jednog broja vas koji čitate :). Pa i sama činjenica da je ovaj fanzin dogurao do 22. broja... Malo skrećem sa teme ali eto jedini fanzin sa tolikim stažoj koji mi sada pada na pamet je Oprem Dobro. Ali vratimo se ovom izdanju. 
Dakle, šest godina je bilo potrebno da sazri ideja i potreba za novim brojem. Ali ako mene pitate, isplatilo se čekati. Istina, broj nije nešto obiman ali se svakako izdvaja svojim sadržajem i stilom pisanja. Od intervjua tu su razgovori sa inicijativom "Crni flomaster" koja je u poslednje vreme prilično aktivna na hrvatskoj sceni kao i sa The Pathetics koje ste do sada znali kao Junk Messiah. Došlo je do nekih personalnih promena i bend nastavlja da praši beskompromisni hardkorpank pod novim imenom. Inače tu su svima znana imena sa hrvatske scene a o kome se radi otkrijte i sami. 
Ono što je možda meni više bilo zanimljivo pa možda i značajno je neki osvrt na fanzine nekad i sad. Kako su se nekad radili, kako su izgledali, kako su se menjali kroz decenije uz brdo ilustracija i omota starih glasila. Još bih izdvojio tekst o kopirajtu i to je skoro to. Ostaje još par manjih članaka gde dolazimo do kraja ovog broja.
Ostaje nam da se nadamo da nećemo morati da čekamo narednih šest godina na novo izdanje.
Nabavljivo na markos@zamir.net.
PS. Skoro sam pisao o fanzinima "Bez stila" i "Buka i otpor" koji su po svom obimu tu negde, i eto ekipi bih preporučio da pogledaju kako se fanzin radi.