Ne radi se o split fanzinu već o dva odvojena glasila pristigla u paketu pa zašto ih tako i ne prikazati.
Baš sam skoro razmišljao kako odavno ni jedan fanzin nije stigao na našu adresu i pitao sam se da li se fanzini i dalje rade uopšte, pogotovu u Hrvatskoj odakle davno nema nekih vesti. I onda me tako demantuju sa čak četiri fanzina u paketu. Od toga dva nova pa pogledajmo kako to izgleda na početku...
Fanzin Bez Stila je glasilo inicijative "Crni Flomaster" iz Novog Marofa. Ekipa je u poslednje vreme prilično aktivna sa svojim akcijama tipa "Hrana a ne oružje" i slično. Deo njihovih aktivnosti obuhvataju i radionice a jedna od njih je bila posvećena pravljenju fanzina te je ovaj prvi broj upravo rezultat toga. Za sada čini se da ne postoji neki jasan koncept u kom smeru bi se fanzin trebalo kretati. Ima tu svega a najviše crteža i likovnih radova, nešto malo poezije i dva teksta Alana Gotta. Čini mi se da je to moglo i malo bolje. Za svoj primerak pišite na flomastercrni@gmail.com.
Buka i otpor je glasilo koje mi je više leglo jer sadrži nešto zanimljivih informacija. U pitanju je diy, pank, vegan angažovani fanzin te će vam biti jasno koje teme preovlađuju u njemu. Rađen je seci-lepi tehnikom i na računaru ali je prostor mogao biti i bolje iskorišćen. Fanzin radi ekipa iz Zagrebačkog skvota Reciklaonica i rezultat je slične priče kao Bez stila. Opet, kratko glasilo pa ne bih više, kome su gorepomenute teme bliske ovaj zin će mu biti ok, ali ne i više od toga. Mesta za napredak ima u smislu sadržaja. Nabavljiv je na violent0pacification@gmail.com.