Àsino Elettronico je za pocetnu tacku osvajanja sveta odabrao Novi Sad i kulturni centar CK13. Andrei Korre, Koneyn, Associative i Abadroza: cetiri kompaktna nastupa dosta razlicitih senzibiliteta; imati to sve u jednoj veceri je samo za pohvalu, pogotovo sto je sve pazljivo osmisljeno bez suvisnih detalja. Svaki natup je trajao do sat vremena, taman da nas ispuni, da nepoznate uvede u svoj svet ali i ostavi nesto za iduci put. Zivi "Rise of the planet" video iza je ++, pa jos onaj lep pano sa logom etikete ispred stolova sa svim dzidzabidzama (delo koneyna, opstem vizuelnom identitetu najvise zahvaljujemo njemu), izgledalo je skroz dobro i profi-fensi ^-^

Morala sam da uhvatim po malo svacije carolije, ali odmah da upozorim da su snimci teski za gledanje jer je mali zmaj skakutao sa mnom sve vreme.

Andrei Korre (Nemanja Lazic) je drzao uvodnu rec praveci tananoprijatnu atmosferu, iznenadjujuci nas sa pojedinim "ispadima" u obliku synth-ova. Osetilo se kako su prijatnost i deephouse zvuci obavili malobrojne slusatelje koji su dosli na vreme. Slusali ste Lazica do sad, ali ono sta nam je izveo je bilo potpuno drugo lice, iznenadjenje, a to je stanje koje me je pratilo sve do kraja veceri.


Koneyn me je obradovao nekim vec poznatim numerama obucenim u drukcijem ruhu. Njegov nastup je bio tisi, sa jos tisim ambijentalnim prelazima i, kako je i sam primetio, strcao je u odnosu na ostale; ali upravo u takvom stavu i nastupu se ogleda jacina koncepta njihove etikete. Koneynova muzika je meni generalno najbliza, ocekivala sam puno od nastupa (kao i prethodnog puta na Porubu) i moji zadovoljni osmeh bi rekao sve.


Associative (Xiqhhyiecryn, Nemanja Dundjerski) je bio najvece iznenadjenje veceri. U mojim usima se do sad identifikovao samo kao Xiqhhyiecryn, and now, but then, for something completelly different: afro ritmovi, jednostavne i veselije melodije! I ko je dotle bio staticniji, poceo je da se razmrdava, i ubrzo se u klubu napravila prijatna guzva. Zakljucili smo da Dundjerski ima i najbolji body language, seticemo se da to i izreklamiramo na sledecem posteru :)


Abadroza je prava veselica, detinjasta i vragolasta :) Osetih se kao skakutava kengurica sa osmehom oko glave i ostadoh ispunjena radoscu dugo posle nastupa, sto sigurno dugujem kruni veceri (promisljeno je ostavljen za kraj ^_^). Abadroza je gotovo jedinstven entitet kada je u pitanju muzika nase scene, uopste me ne cudi sto sam nailazila na reci hvale za njegov debi album po raznoraznim ruskim sajtovima!


Sta kazu zvezde veceri? Svako je imao sta malo da zameri sebi, po koja greskica je napravljena, ali su svi zadovoljni. Ja licno nisam covek koji ide na zurke, npr redovno sam isla na Dis_patch ali vise na nastupe, manje na njihove nastup-zurke, i moram priznati da te koje sam posetila nisu bile nista bolje ni kvalitetnije od ove veceri, cak sam se na vecini opako dosadjivala a ovde sam sijala. Nista manje kvalitetno od njih nisam ni ocekivala, i sad kada su probili led i sagledali muziku i nastupe iz raznih uglova, jedva cekam sledeci nastup i nova iznenadjenja!


Nekoliko snimaka koje je odradio sam klub, koji iako imaju cist zvuk nisu do kraja verni pravom stanju stvari (snimljeni mono?!), ali vracaju na to vece :)
Da ponovim samo, izdanja sa etikete mozete preuzeti sa zvanicne stranice, zadovoljstva su za sva cula:

Do novih muzickih pohoda~~