Tradicionalna fešta 30 godina punka u Karlovcu ove je godine obilježena na malo drugačiji način. Nakon Cockey Rejects i Sham 69 iz sunčane Kalifornije u već danima (ili bolje reći tjednima) kišni Karlovac došao je bend malo novijeg datuma nego što smo navikli dosad – Death By Stereo. Iako smo popodnevni dio dana proveli u strepnji od grmljavine i kiše koja je svaki čas mogla pasti, ipak nas je oprao samo kratkotrajni pljusak pred sam početak koncerta. Srećom, grmljavina sa stejdža nije izostala.

Prvi na pozornicu izlaze Treaviit, novi bend sa starim punk iskusnjarama. Srki, Gic i Vrića iz Carl Huntera s vokalom Crnim prvi put su se pred publikom predstavili s nekoliko svojih stvari. Kratko, žestoko i slatko. Iako je posjetitelja bilo malo to nije spriječilo bend ni publiku da uživaju u ovoj milozvučnoj buci.

Nakon njih dolaze Petnaesti Čeh, bend iz Zagreba s Karlovčanima na vokalu (Misa) i bubnju (Kris). S njima je bio i „treći čovjek“ na trećoj gitari koji je tako dobro odradio posao pa je pozvan da i ubuduće gostuje s bendom. O čemu se točno radi morat ćete provjeriti na nekom budućem koncertu. Česi su oduševili prisutne svojim zabavnim hardcore punk izričajem, a vidjelo se da se radi o ekipi koja se više nego dobro zabavlja na pozornici.

Već je polako pao mrak, kad su na red došli Me As Well. MAW je inače po godinama najmlađi lokalni punk bend kojeg na svakom koncertu u stopu prati njihova mlada ekipa obožavatelja. Unatoč ponekim tehničkim problemima Me As Well su odsvirali svoj repertoar. U ovom bendu osim novog bubnjara novost je i ta da im se pridružio još jedan član tako da sad imaju dvije gitare.

Prije samih Death By Stereo nastupili su Scud. Hardcore bend iz 1993. koji se ponovo oformio 2008. godine u valu reuniona koji je zahvatio nekoliko starih karlovačkih bendova. Scud je svoj nastup odradio korektno, dodatno zagrijavši publiku. Zanimljivo je to da su pozvali Čipsa, bivšeg gitaristu Scuda, da otpjeva stvar Degenerate s njima. Tako je na par minuta na pozornici bila originalna postava benda.

Napokon na pozornicu dolaze Death By Stereo. Iako se broj prisutnih nije drastično povećao DBS su krenuli ravno u glavu. Tijekom svih petnaestak stvari kojih su odsvirali razina energije i adrenalina bila je na visokom nivou. Između pjesama žedna publika penjala se na pozornicu i s bendom pila Jägermeister. Bend je odlično prihvaćen od strane publike, što je na kraju završilo masovnim penjenjem na stage tako da je više ljudi bilo s bendom na pozornici nego ispred nje. Bend je svirao, publika pjevala i betonirala se s jegerom i pivom. Od skoro „propalog“ koncerta (što se broja posjetitelja tiče) Death By Stereo su napravili pravu privatnu feštu. Na kraju, uzalud smo se bojali kiše jer da je pala možda bi i publika i bend zajedno održali cijeli koncert na natkrivenoj pozornici.

SET LISTA:
1. Let Down Alone
2. No Shirt, No Shoes, No Salvation
3. WWJD
4. Sing Along With The Patriotic Punks
5. The Ballad Of Sid Dynamite
6. The Plague
7. Middle Fingers
8. Numero uno (#1)
9. I Give My Life
10. 60 Bucks (Holding 60 Dollars On A Burning Bridge)
11. This Curse Of Days
12. Emo Holocaust
13. This Is Not The End
14. I Sing For You
15. Wasted Words

Ako ste mislili da je tu kraj, varate se. Poslije koncerta slučajnim razgovom s Danom Palmerom (gitarista s najboljim brkovima na svijetu) o pop muzici 80-ih dečki iz DBS su se oduševili saznanjem da često organiziramo tzv. „treš partije“ na tajnim lokacijama. I tako je sve počelo. Ludi ples i zabava na hitove MC Hammera, Ace of Bace, Billy Idola, Paulu Abdul itd. trajali su dok nije svanulo. I bilo je pretreš da bi sada o tome u detalje pisali :) . Svaka čast na izdržljivosti s obzirom da je drugi dan bio radni, kako za nas tako i za njih.

I ovdje završava izvještaj o koncertu koji je bio više nego uspješan po količini dobre zabave, a s druge strane neuspješan po broju prodanih ulaznica. Prevelik prostor, vremenske neprilike, nedovoljno reklame na razini Hrvatske ili jednostavno nezainteresiranost i/ili zasićenost koncertima – dalo bi se raspravljati. Uglavnom – tko nije bio može mu biti žao.
This is Karlovac not LA crew