Puscifer je predstavio potpuno novu autorsku pesmu. “The Algorithm”. Novo izdanje pripređeno je kao saundtrek petodelnog strip serijala "Američki psiho" u izdanju Sumerian Comicsa. Da, roman Breta Istona Elisa i čuveni film iz 2000. dobijaju novi medij, svojevrsni nastavak i proširenje priče o Patriku Bejtmenu. No ovaj strip serijal prati i novog lika Šarlin Karuters. Kroz ovaj strip, ona će upoznati i svoju tamnu stranu.

Ovo dinamično partnerstvo između muzičkih i vizuelnih polja pripovedanja pruža poboljšano i impresivno iskustvo za obožavaoce (ne samo ovog serijala) stripova, pružajući atmosferičnu i zvučnu dubinu.

Nejtan Jokum, predsednik Sumerian Comicsa, izrazio je svoje uzbuđenje zbog saradnje, rekavši: “Udruživanje snaga sa legendarnim bendom PUSCIFER za naš saundtrek za serijal stripova ‘American Psycho’ je naelektrisana saradnja. Ova originalna pesma donosi intenzitet i dubinu pripovedanja, podižući iskustvo za obožavaoce i čitaoce. Oduševljeni smo što možemo pojačati uticaj priče s prepoznatljivim zvukom PUSCIFER-a, stvarajući fuziju muzike i pripovedanja koja će dodatno očarati publiku.”

Sam singl prati i spot koji je bend radio paralelno i zajednički sa autorima stripa Petrom Kovalskim i Bredom Simsonom

Gitarista benda, Met Mičel je izjavio: "Kada smo pravili ovu pesmu, nismo žeželi da otkrivamo sloj po sloj kao kada ljuštite luk, umesto toga smo ga sekirom direkt presekli na pola." 
 

Inače, ovaj singl je samo "jedan od" obzirom da su pesme za ovaj strip snimili i Perturbator, Ramsey, Unlike Pluto i drugi. Saundtrek će objaviti Sumerian Records.