Živopisni snimak britanske sumornosti koja ostaje jedan od kamena temeljaca live seta ovog dvojca. „Tied Up In Nottz“ uživa u gnevu punom nade koji podupire eksplozije besa i elektro muzike Sleaford Modsa i prikazuje bend koji je krenuo svojim umetničkim korakom pre nego što je krenuo s oživljavanjem Post-Punka koji je od tada dominirao indie muzičkom scenom.

foto: Ewen Spence
Pomenuti remaster singla najava je i novog reizdanja albuma „Divide and Exit“ koje će biti objavljeno za XL Recordings 26. jula povodom proslave 10. godišnjice albuma. Andrew Fearn i Jason Williamson najavili su da će reizdanje sadržati poseban novi omot koji je dizajnirao njihov prijatelj i saradnik britanski, umetnik Cold War Steve sa kojim su se povezali zahvaljujući saradnji na video spotu “UK Grim”.

Delom obeležavanja desete godišnjice albuma „Divide and Exit“ dvojac je najavio jesenju britansku turneju tokom koje će odsvirati niz intimnih koncerata na mestima na kojima su nastupali kada je album prvi put objavljen.

„Slušajući ga sada, „Divide and Exit“ je možda najpankerskiji album koji smo napravili,” rekao je Williamson, odražavajući kako su se Sleaford Mods osećali sami, pokrivajući novu teritoriju, stvarajući ovu muziku pre nego što su nadahnuli niz umetnika prožetih post-punkom i grajmom da slede njihov trag. “Niko u zemlji nije radio ono što smo mi radili u tom trenutku, osećam se kao da je bilo pre 30 godina, a prošlo je tek 10. Jebeno ludo.“ – zaključio je.