Ice T, osnivač i pevač benda Body Count; foto: Stefan Bollmann
Četiri godine nakon što su osvojili Grammyja za “Bum-Rush”, Body Count objavljuju novi singl. Pesma “Psychopath” prvi je uvid u novi album “Merciless” kog će objaviti ove godine. Na pesmi gostuje i Joe Badolato iz Fit For An Autopsy koji nadopunjuje razjarene vokalne deonice koje potpisuje Ice T

“Sve je počelo od muzike. Pesma zvuči kao da ste u glavi psihopate. Muzika je psihotična, i ja sam trebao pevati o nečem ludom”, Ice T objašnjava kako je nastao singl “Psychopath”.

Nova pesma pokazuje da su Ice T i Body Count u punom naponu snaga i nakon više od 35 godina karijere, te spremni za turneju. 

Body Count sviraju sirovi old school crossover, mešavinu hip hopa i metala. Kroz godine su menjali postavu, raspadali se i ponovo sastavljali, no pravi fanovi uvek su ih čekali širom sveta.

Početak benda jedna je od najvećih priča svetske alternativne scene. Ice T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan hard rocka i metala. Tokom 80-tih je stvorio ime na hip hop sceni, pa se početkom 90-tih posvetio i bendu koji je osnovao s prijateljima iz srednje škole. Prve nastupe Body Count su imali na Lollapaloozi kada im je Ice T poklonio pola satnice seta, a prvi snimak na njegovom “O.G. Original Gangster”, jednoj od najvažnijih gangsta rap ploča.

Sve je eksplodiralo debijem i kontroverznim singlom “Cop Killer”, uz ništa manje opasne “KKK Bitch”, “Evil Dick”, “Momma’s Gotta Die Tonight”, “There Goes The Neighborhood” te “Body Count’s In The House”, jednom od favorita mnogih rock klubova ovih prostora. Album je digao na noge belu Ameriku, pa je “Cop Killer” zamijenjena manje problematičnom verzijom pesme “Freedom Of Speech”. Poslednjih godina objavili su albume “Manslaughter”, “Bloodlust” čiji singl “Black Hoodie” je bio nominovan za Grammyja i “Carnivore” koji im je doneo Grammyja za najbolje metal izvođenje.