Od te ključne po mnogima 1997. Dimmu Borgir žare i pale po evropskom tlu. Njihov svojevrsni simfonični blek metal inspirisao je mnoge mlade metalce da nabave njihove diskove i prate ih po turnejama. Nakon Enthrone Darkness Triumphant-a bend je nastupao sa kolegama In Flamesom i Dissection. Možemo reći da je bend doživeo komercijalni vrhunac na albumu Death Cult Armageddon koji karakterišu napredne orkestracije i raznovrsna, da tako kažemo, rifologija. 

Kasnije dolazi do pada u kvalitetu albuma, tako da, iako - In Sorte Diaboli nije loš disk per se, muzika koju ovaj album donosi predstavlja kreativni pad. 

Audio snimak koji ovde predstavljamo je kompilacija obrada koji je bend sakupio tokom karijere. Disk otvara Black Metal (Venom kover), i sve nastavlja u tom maniru. Sad, kvalitet ovakvih projekata može biti upitan, ali da će posustalu black metal scenu prodrmati, to je definitivno istinito. Ovo je, bar meni, jedan uspeh grupe koja je menjala postavu dosta puta da bi ovde prezentovala čist i, doduše malo previše produciran zvuk. 

Da finiširamo ovu disekciju, ovo je disk koji vredi posedovati. Ovde su izmešani žanrovi, ali to ne smeta kvalitetu izbačenog materijala. 

Blek metal kao buka ali i ravnopravna vrsta umetnosti na ovom disku daje infuziju palom žanru. Dimmu Borgir imaju određeni originalni stilski senzibilitet koji neguju od skromnih početaka do ove kompilacije.
Ilija Đurđanović