Delta 21 je novo ime na vinkovačkoj rock sceni. Okupljeni oko usnoharmonikaša Djeke Igora (Harp Explosion, Disciplin A Kitschme…) bend radi autorske instrumentalne pjesme kao trio (usna harmonika, gitara i bubanj). Bend je pred publiku prvi puta izašao prošle godine i nakon dvije svirke ušao u studio. Rezultat je EP kojim se bend nastoji predstaviti široj publici.

foto: Mario Ivanković
Igor Djeke nam pojašnjava kako je sam bend nastao:

- Cijelu priču je započeo bubnjar Ivan Peh 2021. godine organiziravši privatne jam sessione koji su se odvijali (i još uvijek se odvijaju) na tjednoj bazi. Nakon par izmjena ustalila se postava sa Goranom Križanićem na gitari, Ivanom na bubnju i mojom usnom harmonikom. Sve sessione smo redovito snimali a one odabrane smo aranžirali u autorske instrumentalne pjesme. Teško je tu pričati o žanrovskom opredjeljenju ali moglo bi se reći da je to nekakav garage rock sa blues, funk i noise elementima.

Prošle godine smo izašli u javnost sa dvije svirke pa zatim odlučili snimiti nešto i u studiju. Izbor je pao na Dalibora Matanovića i njegov studio BU! a rezultat je EP sa 5 autorskih pjesama. EP se može poslušati na našoj bandcamp stranici a uskoro i na streaming servisima. U planu je snimanje cijelog repertoara pa slaganje i objavljivanje albuma.

Osim ovog EP-a, naša facebook stranica je popunjena live snimcima sa nastupa za one koji žele vidjeti i čuti kako to zvuči u živo a kroz neko vrijeme ćemo objaviti i live album zabilježen prošle godine na Blues-rock festivalu u Osijeku.