Kim u Bruklinu 2018., foto: CMJames
Muzičarka i vizuelna umetnica Kim Gordon objavila je pesmu I’m a Man’, najnoviji singl i drugi uvid u njen drugi solo albuma, "The Collective", a koji izlazi 8. marta za izdavačku kuću Matador. Na mračnom, uzburkanom zvučnom pejzažu, Gordon razmišlja o diskriminaciji, rodnoj normi i društvenim ograničenjima svojim jedinstvenim stilom – još jednom izazivajući slušatelja da duboko razmisli o svetu oko sebe.

Takođe je objavljen i sugestivni video za pesmu ‘I’m a Man’, u kojem igraju Coco Gordon Moore i Conor Fay, a režirao ga je filmski reditelj Alex Ross Perry, najpoznatiji po pisanju i režiranju filmova Listen Up Philip i Her Smell.

Prošlog meseca, Kim Gordon je objavila vodeći singl ‘BYE BYE’, sa predstojećeg albuma, zajedno sa videom u kojem takođe igra Coco Gordon Moore, a režirala ga je fotograf i filmski stvaralac Clara Balzary, dok kameru potpisuje Christopher Blauvelt. Spot je vrlo brzo premašio četvrtinu miliona pregleda.

Snimljen u rodnom gradu Kim, Los Anđelesu, "The Collective" prati njen debi album iz 2019. "No Home Record" i nastavlja saradnju sa producentom Justinom Raisenom (Lil Yachty, John Cale, Yeah Yeah Yeahs, Charli XCX, Yves Tumor), uz dodatnu produkciju Anthony-ja Paul-a Lopez-a. Album unapređuje njihov zajednički svet, sa Raisen-ovim oštećenim, preopterećenim dub i trap konstrukcijama koje su kontrast intuitivnim kolažima reči i zaraznim mantrama Kim Gordon, i koje prozivaju komunikaciju, komercijalnu sublimaciju i senzornu preopterećenost.