Dead Dog Summer započinju novu godinu uz novi singl i liriks video za stvar Scars koja najavljuje njihov drugi album koji je planiran za kraj ove godine.

Nakon uspješnog prvog albuma A Place of Someday koji je izašao u septembru 2022. prvo kao digitalno izdanje na Geenger Records, a kasnije i kao vinil u maju 2023., bend nastavlja svoj put s novim stvarima i koncertnom promocijom.

„Scars je stvar koja je ustvari nastala možda tamo pred 25 godina kao ideja kad su Krešo i Igor imali bend Britney' s Pierce, ali pošto taj bend nikada ništa nije snimio odlučili smo ukrasti glazbu za ovu stvar i napisati novi tekst jer se starih nitko više nije sjećao.

Scars je pjesma o odrastanju i životu, o nečemu što smo prošli i što nas je obilježilo, označilo, ali i o tome da ako to gledamo kao traumu i zamjeramo, nikada nećemo krenuti dalje i živjeti u tom začaranom krugu i živjeti jedan te isti život. Naravno da je lakše i najsigurnije ostati na mjestu i čekati da se stvari same promjene, ali to se ne događa…“

Scars ima i svoj lyrics video na kojem su koristili snimke s koncerata u Mariboru, Budimpešti, Karlovcu i Novom Sadu.



Podsetimo, Dead Dog Summer dolaze iz Čakovca, Hrvatske. Osnovani su krajem 2020, a bend čine Igor Bistrović (vokal i gitara), Krešo Žerjav (bass i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi). Muzika koju sviraju je najlakše opisati kao post-hardcore, a se prepliću i različiti žanrovi, od punka, mid 90-ies screama, hardcorea i sličnih žanrova, a njihov zvuk je kombinacija prštećih i žestokih gitara, vrištećih i melodičnijih vokala s čvrstom ritam sekcijom. Do sada je bend odsvirao mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji, a nastupili su i na Exit Festivalu i Rocklive.