Uhapšen je muškarac osumnjičen za krađu instalacije uličnog umetnika Benksija, saopštila je londonska policija, a objavio BBC.

Kako N1 prenosi, instalacija, saobraćajni znak za obavezno zaustavljanje prekriven trima letelicama nalik na dronove, objavljena je na Benksijevim profilima na društvenim mrežama malo posle 13 sati u petak. Svedoci tvrde da je instalacija, postavljena u londonskoj četvrti Pekam, uklonjena manje od sat vremena nakon što je potvrđeno da je reč o autentičnom Benksijevom delu. Znak za zaustavljanje je u međuvremenu zamenjen drugim kako bi se izbeglo ugrožavanje korisnika puta, dodala je policija.

Dvadesetšestogodišnji čovek koji je rekao da se zove Aleks, gledao je uklanjanje umetnine i kazao da su prolaznici „u strahu posmatrali“ muškarca „koji ju je rukama udarao“.

„Tamo je bilo otprilike dvoje ljudi kad sam došao. Svi smo joj se divili i fotografisali je“, dodao je „(Onda) je došao ovaj čovek i zgrabio je, gledali smo u strahu dok ju je udarao“, opisao je, piše DPA.